Кетчуп домашній – рецепт приготування

Кетчуп домашній Кулінарія

Ароматний домашній кетчуп із приємною солоденькою ноткою болгарського перцю. Спробуйте і ви приготувати домашній кетчуп.

Інгредієнти:

  • 4 кг помідорів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 0,5 кг не соковитих яблук
  • 0,5 кг цибулі
  • 2-3 шт перцю чилі
  • 0,5 кг цукру
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. меленої гвоздики
  • 250 гр. оцту

Процес приготування:

  1. Беремо помідори, промиваємо від бруду, просушуємо та нарізаємо на чотири частини. Нарізані помідори складаємо у велику каструлю.
  2. Після того як ми приготували помідори, беремо болгарський перець і чилі, миємо, очищаємо від насіння і нарізаємо на 4 частини, додаємо в каструлю. Яблука очищаємо від насіння і додаємо в каструлю.
  3. Цибулю очищаємо і розрізаємо на шматки, відправляємо в каструлю. Додаємо спеції та ставимо варитися протягом двох годин.
  4. Отриману суміш пропускаємо пару разів через ручний соковитискач, він дає можливість прибрати з кетчупу насіння і шкірку, але в той же час залишити м’якоть. Якщо немає такої можливості, соковитискач можна замінити ситом. Протирання суміші через сито, але це займає ваш час.
  5. Додаємо до кетчупу корицю та гвоздику та варимо 5 хв. Потім додаємо оцет і ще кип’ятимо 5 хв, розливаємо в стерилізовані банки і закручуємо ключем. Кетчуп готовий.
Оцініть статтю