Ароматний домашній кетчуп із приємною солоденькою ноткою болгарського перцю. Спробуйте і ви приготувати домашній кетчуп.
Інгредієнти:
- 4 кг помідорів
- 1 кг болгарського перцю
- 0,5 кг не соковитих яблук
- 0,5 кг цибулі
- 2-3 шт перцю чилі
- 0,5 кг цукру
- 2 ст. л. солі
- 1 ч. л. кориці
- 1 ч. л. меленої гвоздики
- 250 гр. оцту
Процес приготування:
- Беремо помідори, промиваємо від бруду, просушуємо та нарізаємо на чотири частини. Нарізані помідори складаємо у велику каструлю.
- Після того як ми приготували помідори, беремо болгарський перець і чилі, миємо, очищаємо від насіння і нарізаємо на 4 частини, додаємо в каструлю. Яблука очищаємо від насіння і додаємо в каструлю.
- Цибулю очищаємо і розрізаємо на шматки, відправляємо в каструлю. Додаємо спеції та ставимо варитися протягом двох годин.
- Отриману суміш пропускаємо пару разів через ручний соковитискач, він дає можливість прибрати з кетчупу насіння і шкірку, але в той же час залишити м’якоть. Якщо немає такої можливості, соковитискач можна замінити ситом. Протирання суміші через сито, але це займає ваш час.
- Додаємо до кетчупу корицю та гвоздику та варимо 5 хв. Потім додаємо оцет і ще кип’ятимо 5 хв, розливаємо в стерилізовані банки і закручуємо ключем. Кетчуп готовий.