Кесадилья – страва мексиканської кухні. За своєю суттю, це коржі-тортильї з різною начинкою. Спочатку в якості начинки використовувався тільки сир, але пізніше стали додавати м’ясо й овочі. Готову кесаділью заведено подавати з гострим соусом, найчастіше з сальсою.
Інгредієнти:
- 300 гр кукурудзяної муки;
- 50 гр маргарину;
- 100 мл теплої води;
- Сіль
Начинка:
- 1 ст. л оливкової олії;
- 200 гр. сиру;
- 1 цибулина;
- 200 гр курячої грудки;
- ½ кабачка;
- 2 помідори;
- 1 болгарський перець
Приготування:
- Просіяти борошно і змішати з тертим маргарином і сіллю. Поступово доливаючи теплу воду, замісити тісто.
- Розділити його на 8 однакових частин, сформувати кульки й залишити на 15 хвилин.
- Розплескати кульку в круглий коржик.
- Обсмажити коржі на сковороді без олії.
Начинка:
- Подрібнити цибулю. Порізати смужками грудку, перець, кабачок і помідори.
- Обсмажити цибулю, потім додати решту інгредієнтів.
- Додати потертий сир, спеції й сіль.
- Начинку викласти на одну сторону і зігнути коржик навпіл.