Картопляні зрази з грибами – рецепт приготування

Картопляні зрази з грибами - рецепт приготування Кулінарія

Картопляні пиріжки, картопляні зрази, картопляні котлетки з начинкою – як тільки не називають цю страву в народі. Картопляні зрази готують з різними начинками: сиром, м’ясом, лівером, яйцем, грибами, тощо. Особливо їх полюбляють діти, та й дорослі не відмовляються поласувати. Картопляні зрази з грибами – хороша страва в період посту. Власне рецептом останніх ми поділимось. Гриби можуть бути будь-які: як шампіньйони, так і білі гриби, чи інші, зібрані в лісі. До картопляних зраз можна приготувати грибну підливу, або подавати їх зі сметаною.

Рецепт картопляних зраз з грибочками

Для приготування картопляних зраз потрібні наступні інгредієнти:

  • Картопля – 1,5 кг;
  • Гриби – 500 г;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 куряче яйце;
  • Борошно – 4-5 ст. л.;
  • Олія для смаження;
  • Сіль та перець за смаком.

Покрокове приготування картопляних пиріжків з шампіньйонами

  1. Для приготування картопляних зраз, перш за все потрібно зварити картоплю в мундирах та залишити, щоб охолола.
  2. Тим часом підготовлюємо грибочки. Якщо вони збирані в лісі, то їх потрібно почистити, порізати дрібно та відварити 10-15 хв. Потім їх будемо смажити. Якщо ж це шампіньйони, то їх можна не відварювати, а почистити, дрібно порізати та підсмажити.
  3. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, додаємо дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля підсмажиться до напівпрозорості, додаємо до неї дрібно нарізаний часник і гриби. На слабкому вогні все підсмажуємо протягом 10 хв, помішуючи.
  4. Коли картопля охолоне, чистимо її та мелемо на м’ясорубці.
  5. До меленої картоплі додаємо столову ложку солі (якщо не солили картоплю під час варіння), одне яйце та борошно. Добре все вимішуємо як тісто.
  6. Набираємо неповну столову ложку картоплі, розплескуємо на долоні як вареничку на вареник, з двох сторін притрушуємо борошном, щоб не прилипало тісто до рук. Наповнюємо грибною начинкою, зліплюємо краї, формуємо подовгастий пиріжок.
  7. Картопляні зрази обсмажуємо з двох сторін на олії до золотистого кольору і подаємо зі сметаною, чи грибною підливою.
Оцініть статтю