Картопля з м’ясом та сиром, запечена у глечиках в духовці

Картопля з м’ясом та сиром, запечена у глечиках в духовці Кулінарія

Смачна і проста у приготуванні страва допоможе справити приємне враження на гостей і зекономити час господині. Не потрібно з м’яса робити відбивні, а окремо відварювати картоплю і банально подавати на стіл.

На одну порцію, тобто на один глечик, потрібні наступні інгредієнти:

  • 100 г м’яса, наприклад свинина;
  • 2 середнього розміру картоплини;
  • 2 кільця цибулі ріпчастої;
  • Сир твердий тертий – орієнтовно30 г;
  • Майонез, сіль, перець.

Приступаємо до приготування картоплі згідно рецепту.

  1. М’ясо потрібно порізати не невеликі шматочки, замочити на 15 хв. у мінеральній воді. Так воно буде ніжним та м’якеньким. Вийнявши м’ясо з води, солимо йог та перчимо.
  2. Картоплю нарізати тоненькими кружальцями, трошки солимо, даємо трошки олії і перемішуємо у посудині.як запікати картоплю
  3. На дно глечика викладаємо м’ясо, на м’ясо цибулю, а на цибулю картоплю. Накриваємо глечик кришкою і відправляємо у розігріту духовку до 200 градусів на 1,5 год.
  4. Коли м’ясо з картоплею будуть практично готові, зверху на картоплю додаємо 1 ст. л. майонезу та посипаємо тертим сиром. Відправляємо ще в духовку на 15 хв., щоб сир розплавився і зарум’янився.
  5. Подаємо запечену картоплю у глечиках на стіл.
Оцініть статтю