Смачна і проста у приготуванні страва допоможе справити приємне враження на гостей і зекономити час господині. Не потрібно з м’яса робити відбивні, а окремо відварювати картоплю і банально подавати на стіл.
На одну порцію, тобто на один глечик, потрібні наступні інгредієнти:
- 100 г м’яса, наприклад свинина;
- 2 середнього розміру картоплини;
- 2 кільця цибулі ріпчастої;
- Сир твердий тертий – орієнтовно30 г;
- Майонез, сіль, перець.
Приступаємо до приготування картоплі згідно рецепту.
- М’ясо потрібно порізати не невеликі шматочки, замочити на 15 хв. у мінеральній воді. Так воно буде ніжним та м’якеньким. Вийнявши м’ясо з води, солимо йог та перчимо.
- Картоплю нарізати тоненькими кружальцями, трошки солимо, даємо трошки олії і перемішуємо у посудині.як запікати картоплю
- На дно глечика викладаємо м’ясо, на м’ясо цибулю, а на цибулю картоплю. Накриваємо глечик кришкою і відправляємо у розігріту духовку до 200 градусів на 1,5 год.
- Коли м’ясо з картоплею будуть практично готові, зверху на картоплю додаємо 1 ст. л. майонезу та посипаємо тертим сиром. Відправляємо ще в духовку на 15 хв., щоб сир розплавився і зарум’янився.
- Подаємо запечену картоплю у глечиках на стіл.