Чудова страва для будь-якого свята. Не залишиться непоміченою і підкорить усіх близьких, вразить своїм урочистим виглядом і значно підвищить апетит. Перевірено не раз! Якщо розібратися – нічого складного в приготуванні фаршированого гусака немає, набагато проблематичніше відшукати підходящу тушку птиці. Спробуємо приготувати?
Гуска фарширована – рецепт приготування
Потрібні такі продукти:
- Звичайно ж, гусак, маса якого має бути не менше двох кг.
- Три великі яблука, бажано кислих сортів, наприклад Антонівка.
- Звичайна ріпчаста цибуля;
- Сіль і зелень петрушки;
- Трохи хлібної м’якушки;
- Мелений чорний перець і жир.
Приготування
- Гусака слід випатрати, а потім промити дуже ретельно.
- Обсмажте на гусячому жирі одну головку ріпчастої цибулі, звісно ж, наріжте її спочатку.
- Яблука розріжте на скибочки. Додайте їх до цибулі. Туди ж покладіть подрібнені гусячі тельбухи (печінку гусячу, серце, шлунок).
- М’якуш замочіть у молоці, а потім також додайте. Подрібніть зелень петрушки й теж покладіть до інгредієнтів. Усе посоліть і поперчіть на смак. Наповнювальна суміш готова!
- Візьміть гусака і почніть фарширувати його приготовленою сумішшю.
- Щойно процес фарширування закінчено, беремося до шиття. А саме, потрібно зашити черевце пташки.
- Дістаньте деко, розтопіть жир, покладіть гусака й обсмажте птицю в духовці. Соком, який буде у вас утворюватися в процесі смаження, поливайте птицю зверху.
- Коли ваш гусак буде готовий, дістаньте його з духовки й обкладіть красиво відвареною картоплею, поставте ще хвилин на десять.
- Потім дістаньте і прикрасьте зеленню кропу, нарізаними красиво свіжими помідорами й огірками.
- Готовність смаженої дичини й птиці визначають проколюванням товстої частини тушки тонко обструганою дерев’яною паличкою, можна скористатися зубочисткою. У тому разі, якщо вона входить без будь-яких труднощів і виділяється прозорий сік, значить м’ясо готове. Якщо сік виділяється каламутний або рожевий, то тушку слід ще потримати в духовці й довести її до повної готовності.
Як бачите, все складне – геніально просто! Спробуйте приготувати цю страву і здивуйте близьких вам людей! Смачного!