Гуска фарширована – святковий рецепт

Гуска фарширована Кулінарія

Чудова страва для будь-якого свята. Не залишиться непоміченою і підкорить усіх близьких, вразить своїм урочистим виглядом і значно підвищить апетит. Перевірено не раз! Якщо розібратися – нічого складного в приготуванні фаршированого гусака немає, набагато проблематичніше відшукати підходящу тушку птиці. Спробуємо приготувати?

Гуска фарширована – рецепт приготування

Потрібні такі продукти:

  • Звичайно ж, гусак, маса якого має бути не менше двох кг.
  • Три великі яблука, бажано кислих сортів, наприклад Антонівка.
  • Звичайна ріпчаста цибуля;
  • Сіль і зелень петрушки;
  • Трохи хлібної м’якушки;
  • Мелений чорний перець і жир.

Приготування

  1. Гусака слід випатрати, а потім промити дуже ретельно.
  2. Обсмажте на гусячому жирі одну головку ріпчастої цибулі, звісно ж, наріжте її спочатку.
  3. Яблука розріжте на скибочки. Додайте їх до цибулі. Туди ж покладіть подрібнені гусячі тельбухи (печінку гусячу, серце, шлунок).
  4. М’якуш замочіть у молоці, а потім також додайте. Подрібніть зелень петрушки й теж покладіть до інгредієнтів. Усе посоліть і поперчіть на смак. Наповнювальна суміш готова!
  5. Візьміть гусака і почніть фарширувати його приготовленою сумішшю.
  6. Щойно процес фарширування закінчено, беремося до шиття. А саме, потрібно зашити черевце пташки.
  7. Дістаньте деко, розтопіть жир, покладіть гусака й обсмажте птицю в духовці. Соком, який буде у вас утворюватися в процесі смаження, поливайте птицю зверху.
  8. Коли ваш гусак буде готовий, дістаньте його з духовки й обкладіть красиво відвареною картоплею, поставте ще хвилин на десять.
  9. Потім дістаньте і прикрасьте зеленню кропу, нарізаними красиво свіжими помідорами й огірками.
  10. Готовність смаженої дичини й птиці визначають проколюванням товстої частини тушки тонко обструганою дерев’яною паличкою, можна скористатися зубочисткою. У тому разі, якщо вона входить без будь-яких труднощів і виділяється прозорий сік, значить м’ясо готове. Якщо сік виділяється каламутний або рожевий, то тушку слід ще потримати в духовці й довести її до повної готовності.

Як бачите, все складне – геніально просто! Спробуйте приготувати цю страву і здивуйте близьких вам людей! Смачного!

Оцініть статтю