Грецький салат – простий і смачний рецепт

Грецький салат Кулінарія

Всі, напевно, полюбляють у літню пору року готувати легенькі вітамінні салати, які не тільки смачні, а й корисні. Грецький салат – ідеальний варіант. Насправді грецький салат вважався їжею селян у Греції, оскільки всі продукти були дешеві та доступні. Він мені дещо нагадує салат, який теж полюбляють готувати в українських родинах, які вирощують огірки та помідори і роблять бринзу. Помідори, огірки, цибуля бринза та зелень – ось такий собі наш салат аля грецький. Проте сьогодні наведемо рецепт, інгредієнти якого не всі у нас вирощують:).

Для великої тарілки грецького салату потрібно:

  • 1 середнього розміру огірок;
  • 2 помідори;
  • Червоний перець солодкий;
  • 8 -10 шт маслин;
  • 1/3 уп. сиру фета;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • ¼ цибулини
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • Сухий базилік;

Приготування:

Салат за бажанням можна викласти на зелені листочки салату, тому можна додати до списку пучок салату.

І так, на низ викладаємо помитий та порізаний на кубики огірок. Можна зі шкіркою, а можна зняти її.

Потім перець очищаємо від серцевини і теж нарізаємо більшими шматочками, за ним – помідори та порізану кружальцями цибулю. Її потрібно зовсім небагато. Хто не любить цибулю, то можна не давати, смак салату від того не зіпсується.

Зверху викладаємо кубики фети, та маслини, посипаємо базиліком і збризкуємо лимонним соком, поливаємо олією. Можна додати ще трошки солі, проте інколи сир фета доволі солений і того вистачає.

Оцініть статтю