Гречка — одна з найбільш корисних і цінних круп. При відносно невеликій калорійності, низькою алергенністю і великій кількості мікроелементів, гречана крупа займає важливе місце в дієтичному і пісному харчуванні. У представленому блюді гречка постає в поєднанні з обсмаженою цибулею і грибами, кількість яких може змінюватися в залежності від вашого смаку.
Якщо пост або дієта дозволяють, рекомендую поєднувати гречану кашу зі злегка обсмаженої червоною рибою.
Час приготування: 40 хв
Порцій: 4
Калорійність: 483 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування гречаної каші з грибами
- Гречка (гречана крупа) 200 гр
- Соняшникова олія рафінована 60 мл
- Цибуля ріпчаста (100г) 1 шт.
- Сіль одна чайна ложка
- Печериці 200 гр
- Сьомга 300 гр
- Лайми 1 шт.
Рецепт приготування гречаної каші з грибами
- Спочатку варимо гречку в підсоленій воді. Співвідношення гречки і води повинно бути 1:2, гречку добре спочатку трохи обсмажити на сухій сковороді до появи легкого горіхового запаху.
- Поки крупа вариться, обсмажити порізану півкільцями цибулю у великій кількості рослинного масла.
- Коли цибуля стане золотистою, додаємо добре промиті і тонко нарізані шампіньйони. Продовжуємо смажити до випаровування більшої частини вологи.
- Коли гречка звариться, її треба накрити рушником і залишити на кілька хвилин, щоб вона стала розсипчастою.
- Після цього додати в сковороду з цибулею і грибами і обсмажити ще кілька хвилин при помішуванні.
- Рибне філе ріжемо скибочками і обсмажуємо з обох боків протягом декількох хвилин. Подавати добре з лаймом або лимоном.