Гравлакс по-норвезьки – рецепт приготування

Гравлакс по-норвезьки Кулінарія

Гравлакс, воно ж граавілохи (назва буквально перекладається як “лосось з могили”) – це скандинавська рибна страва: сира риба, як правило, лососева, приготовлена ​​в сухому пряному маринаді. Зазвичай подається під кропово-гірчичним соусом, на житньому хлібі, з вареною картоплею, з часточками лимона, з сумішшю салатів.

Візьміть:

  • 250 г філе лосося (сьомги або форелі)
  • 100 г солі
  • 200 г цукру
  • 20 г меленого білого перцю

Для соусу:

  • 15 г солодкої гірчиці 10 г
  • французької гірчиці 10 г
  • оцту 15 г
  • цукру, олії

Для приготування маринаду змішати цукор, сіль і перець. Натерти сумішшю філе риби з двох сторін, загорнути в пергамент або фольгу і покласти в холодильник – не на морозилку – на 8 годин. Після цього рибу нарізати кубиками 3х3 см або на скибочки. Для приготування соусу збити блендером обидва види гірчиці, сіль, цукор, перець та оцет. По 1-2 столовій ложці влити олію, не припиняючи збивати. У готовий соус додати оцет. Подавати лосося із соусом, як закуску на хлібі або з гарніром із овочів.

Оцініть статтю