Готуємо смачний та корисний лимонад в домашніх умовах

Лимонад Кулінарія

Що може краще втамувати спрагу влітку, або зарядити вітаміном С взимку, від охолоджуючого лимонаду? Звісно, перший продукт, який тонізує, містить багато вітаміну С – це лимон. Якщо у Вас немає алергії на цитрусові, то вперед до приготування напою.

Як приготувати лимонад?

Лимонади готують з різноманітних цитрусових фруктів: апельсинів, мандаринів, грейпфруту, та звісно, лимону, лайму. Додавати можна також різноманітні приправи за смаком: м’яту, гвоздику, корицю, імбир, шафран, тощо. Воду можна обрати газовану столову (не мінеральну), або звичайну питну без газів. Влітку можна додавати багато льоду, щоб лимонад був справді охолоджуючим. Для солодкого смаку використовують як звичайний сироп, цукор, так і мед.

Головне – інгредієнти мають бути натуральними, сік – свіжовичавленим, в цьому і суть домашнього лимонаду.

Рецепт традиційного лимонаду

Потрібні наступні інгредієнти: 150 г води, сік одного лимона, 1 ст. л. цукру, або сиропу, листочок м’яти, лід.

Всі складники потрібно змішати, основне, щоб цукор розчинився, додати лід, прикрасити стакан скибкою лимона, лайма, або апельсини.

Неймовірно смачний лимонад з грейпфрутом. Рецепт наступний:

Вичавлюємо сік одного грейпфруту, беремо сік половини лимона, додаємо 100 г води, 1-2 ст. л. цукру до смаку та багато льоду. Такий смачний напій корисний людям, які перебувають на дієті схуднення.

Лимонад з грейпфрутом
Якщо немає соковижималки, кілька простих порад, як отримати сік з цитрусових:

  1. Постукати лимоном з усіх сторін до столу, щоб він став м’яким.
  2. Розрізати лимон навпіл, виделкою покрутити кожну половинку лимона.
  3. Сік процідити через марлю.

Можна просто на дрібній тертці потерти лимон, і отриманий сік з м’якоттю процідити через марлю.

Оцініть статтю