Готуємо по-новому торт “Наполеон” – рецепт із кокосом

Рецепт торта "Наполеон" із кокосом Кулінарія

Яке свято обходиться без торта? Та ніяке! Тому гарний рецепт торта зацікавить багатьох… Вашій увазі – торт “Наполеон” – рецепт із кокосом! Одразу скажу, що процес трудомісткий, оскільки нам доведеться робити справжнє домашнє листкове тісто. Магазинне не рекомендую… Торт, приготований за цим рецептом, виходить дуже смачним і ніжним, але не дуже високим, тому, якщо ви хочете приготувати торт “вищий”, то подвійте всі інгредієнти.

Рецепт торта “Наполеон” із кокосом

Отже, почнемо з тіста. Потрібні такі продукти:

  • два яйця,
  • столова ложка оцту,
  • склянка води (250 грамів),
  • сіль,
  • чверть склянки рослинної олії,
  • ну і борошно;
  • а ще пачка масла або маргарину – 250 грамів.

Готуємо листкове тісто

Готується тісто таким чином:

  1. Підігрійте трохи воду.
  2. Покладіть сіль, оцет, пісну олію та яйця.
  3. Усе гарненько перемішайте.
  4. Додайте борошна та замісіть тісто.
  5. Добре відбийте і вимісіть його.
  6. Залиште на кілька годин, накривши целофаном.
  7. Через цей час вимісіть ще раз тісто, а потім розділіть його на три рівні частини.
  8. Кожну частину тіста, по черзі, дуже тонко розкачайте.
  9. Маргарин або масло поділіть на шість частин.
  10. Змастіть тісто маслом розм’якшеним, скрутіть і поставте на пів години в морозилку.
  11. Проробити так 2 рази з кожним шматочком тіста.Поки тісто “мерзне” можете приготувати крем.

Поки тісто “мерзне” можете приготувати крем.

Необхідні інгредієнти для крему:

  • варене згущене молоко,
  • молоко – півлітра,
  • кокосова стружка – двісті грамів,
  • сто грамів звичайного вершкового масла.
  • А також, коньяку – одна ст. л,
  • ваніль,
  • одне яйце,
  • цукор на смак,
  • дві ст. л борошна.

Приготування крему

Отже, крем.

  1. Робимо спочатку заварний крем.
  2. Для цього розтопіть сто грамів масла.
  3. Влийте молоко і поставте на маленький вогонь.
  4. Додайте сіль, ваніль.
  5. Цю суміш трохи візьміть із вогню в окремий посуд.
  6. Додайте цукор, яйце, борошно і все дуже гарненько перемішайте.
  7. Вогонь на плиті зробіть трохи більше.
  8. І потроху вливайте цю суміш у молоко, постійно мішайте.
  9. Маса має загуснути.
  10. Після цього можете вимкнути вогонь.
  11. Дайте трохи охолонути заварному крему.
  12. Потім покладіть столову ложку коньяку, варене згущене молоко.
  13. Ретельно перемішайте.

Випікаємо коржі

Ну, тут усе просто.

  1. По черзі дістаємо з холодильника тісто.
  2. Розкачуємо кожен пласт тіста дуже тонко і випікаємо в гарячій духовці.
  3. Готові коржі змащуємо кремом, посипаючи кожен рясно кокосовою стружкою і волоськими горіхами.
  4. Нерівні краї зрізайте ножем акуратно.
  5. Останній корж посипте зверху подрібненим раніше зрізаним коржем.
  6. Посипте волоськими горіхами та кокосовою стружкою.
  7. Готовий торт залиште на шість годин, нехай коржі просочаться кремом.

Приємного вам апетиту!

Оцініть статтю