Яке свято обходиться без торта? Та ніяке! Тому гарний рецепт торта зацікавить багатьох… Вашій увазі – торт “Наполеон” – рецепт із кокосом! Одразу скажу, що процес трудомісткий, оскільки нам доведеться робити справжнє домашнє листкове тісто. Магазинне не рекомендую… Торт, приготований за цим рецептом, виходить дуже смачним і ніжним, але не дуже високим, тому, якщо ви хочете приготувати торт “вищий”, то подвійте всі інгредієнти.
Рецепт торта “Наполеон” із кокосом
Отже, почнемо з тіста. Потрібні такі продукти:
- два яйця,
- столова ложка оцту,
- склянка води (250 грамів),
- сіль,
- чверть склянки рослинної олії,
- ну і борошно;
- а ще пачка масла або маргарину – 250 грамів.
Готуємо листкове тісто
Готується тісто таким чином:
- Підігрійте трохи воду.
- Покладіть сіль, оцет, пісну олію та яйця.
- Усе гарненько перемішайте.
- Додайте борошна та замісіть тісто.
- Добре відбийте і вимісіть його.
- Залиште на кілька годин, накривши целофаном.
- Через цей час вимісіть ще раз тісто, а потім розділіть його на три рівні частини.
- Кожну частину тіста, по черзі, дуже тонко розкачайте.
- Маргарин або масло поділіть на шість частин.
- Змастіть тісто маслом розм’якшеним, скрутіть і поставте на пів години в морозилку.
- Проробити так 2 рази з кожним шматочком тіста.Поки тісто “мерзне” можете приготувати крем.
Поки тісто “мерзне” можете приготувати крем.
Необхідні інгредієнти для крему:
- варене згущене молоко,
- молоко – півлітра,
- кокосова стружка – двісті грамів,
- сто грамів звичайного вершкового масла.
- А також, коньяку – одна ст. л,
- ваніль,
- одне яйце,
- цукор на смак,
- дві ст. л борошна.
Приготування крему
Отже, крем.
- Робимо спочатку заварний крем.
- Для цього розтопіть сто грамів масла.
- Влийте молоко і поставте на маленький вогонь.
- Додайте сіль, ваніль.
- Цю суміш трохи візьміть із вогню в окремий посуд.
- Додайте цукор, яйце, борошно і все дуже гарненько перемішайте.
- Вогонь на плиті зробіть трохи більше.
- І потроху вливайте цю суміш у молоко, постійно мішайте.
- Маса має загуснути.
- Після цього можете вимкнути вогонь.
- Дайте трохи охолонути заварному крему.
- Потім покладіть столову ложку коньяку, варене згущене молоко.
- Ретельно перемішайте.
Випікаємо коржі
Ну, тут усе просто.
- По черзі дістаємо з холодильника тісто.
- Розкачуємо кожен пласт тіста дуже тонко і випікаємо в гарячій духовці.
- Готові коржі змащуємо кремом, посипаючи кожен рясно кокосовою стружкою і волоськими горіхами.
- Нерівні краї зрізайте ножем акуратно.
- Останній корж посипте зверху подрібненим раніше зрізаним коржем.
- Посипте волоськими горіхами та кокосовою стружкою.
- Готовий торт залиште на шість годин, нехай коржі просочаться кремом.
Приємного вам апетиту!