Класичний рецепт французького супу з цибулею на основі яловичого бульйону, з карамелізованою цибулею, Французьким хлібом і сиром. Незвичайно смачний і незвичайний суп.
Кількість порцій: 2
Підготовка: 10 хв
Приготування: 50 хв
Інгредієнти для приготування французького супу з цибулею
- цибулина 1 (велика, нарізана кубиками)
- яловичий бульйон 4 чашки
- червоне вино 1/4 чашка
- борошно 2 столові ложки
- Французький хліб 2 скибочок
- вершкове масло 3 столових ложки
- хересний оцет 1 чайна ложка ( оцет Шеррі )
- цукор 1 щіпка
- лавровий лист 1
- сир (тертий, за смаком, суміш Пармезану і Чеддер, або сиру Грюйєр)
- сіль
- перець
Рецепт приготування французького супу з цибулею
- Розтопити одну столову ложку вершкового масло в каструлі середнього розміру з товстим дном. Додати цибулю, посолити, накрити кришкою і обсмажувати декілька хвилин. Потім додати дрібку цукру, зменшити вогонь до самого маленького і готувати цибулю 25-30 хв, поки він не стане коричневим, але не горілим (перемішувати кожні пару хвилин).
- Додати в каструлю половину столової ложки вершкового масла, потім борошно добре перемішати.
- Поступово додавати вино і яловичий бульйон, постійно помішуючи. Додати лавровий лист, посолити і поперчити за власним смаком і готувати ще десять хвилин.
- Додати хересний оцет і, якщо необхідно, ще посоліть.
- Розігріти духовку до 230C (450F).
- Покласти на шматочки хліба трохи вершкового масла, посипати сіллю і перцем. Запікати в розігрітій духовці 1-2 хвилини, потім вийняти з духовки, посипати сиром і запікати ще 2 хвилини.
- Розігріти духовку в режимі бройлер (верхній нагрівальний елемент) або гриль. Розлити суп на два порційних горщика. Покрити рясно сиром і помістити в духовку на 1-2 хвилини, щоб верх став золотистим.
Смачного!