Готуємо французький суп з цибулею

Французький суп з цибулею Кулінарія

Класичний рецепт французького супу з цибулею на основі яловичого бульйону, з карамелізованою цибулею, Французьким хлібом і сиром. Незвичайно смачний і незвичайний суп.

Кількість порцій: 2
Підготовка: 10 хв
Приготування: 50 хв

Інгредієнти для приготування французького супу з цибулею

  • цибулина 1 (велика, нарізана кубиками)
  • яловичий бульйон 4 чашки
  • червоне вино 1/4 чашка
  • борошно 2 столові ложки
  • Французький хліб 2 скибочок
  • вершкове масло 3 столових ложки
  • хересний оцет 1 чайна ложка ( оцет Шеррі )
  • цукор 1 щіпка
  • лавровий лист 1
  • сир (тертий, за смаком, суміш Пармезану і Чеддер, або сиру Грюйєр)
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування французького супу з цибулею

  1. Розтопити одну столову ложку вершкового масло в каструлі середнього розміру з товстим дном. Додати цибулю, посолити, накрити кришкою і обсмажувати декілька хвилин. Потім додати дрібку цукру, зменшити вогонь до самого маленького і готувати цибулю 25-30 хв, поки він не стане коричневим, але не горілим (перемішувати кожні пару хвилин).
  2. Додати в каструлю половину столової ложки вершкового масла, потім борошно добре перемішати.
  3. Поступово додавати вино і яловичий бульйон, постійно помішуючи. Додати лавровий лист, посолити і поперчити за власним смаком і готувати ще десять хвилин.
  4. Додати хересний оцет і, якщо необхідно, ще посоліть.
  5. Розігріти духовку до 230C (450F).
  6. Покласти на шматочки хліба трохи вершкового масла, посипати сіллю і перцем. Запікати в розігрітій духовці 1-2 хвилини, потім вийняти з духовки, посипати сиром і запікати ще 2 хвилини.
  7. Розігріти духовку в режимі бройлер (верхній нагрівальний елемент) або гриль. Розлити суп на два порційних горщика. Покрити рясно сиром і помістити в духовку на 1-2 хвилини, щоб верх став золотистим.

Смачного!

Оцініть статтю