Гостра баранина з чорносливом

Гостра баранина з чорносливом Кулінарія

Ця ніжна ароматна баранина, запечена з картоплею, перцем чилі, спеціями і чорносливом, допоможе зігрітися у найсуворіші зимові вечори. Відразу обмовимося — блюдо для любителів гостренького. Але процес поїдання відпрацьований до дрібниць — спочатку підчіплюємо шматочок м’яса з картоплею, потім, коли насолода смаком стає нестерпною, терміново чорносливику, який відмінно згладжує гостроту моменту .

Час приготування: три години
Порцій: 6
Калорійність: 633 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування гострої баранини з чорносливом

  • Баранина м’якоть 700 гр
  • Рослинна олія 100 мл
  • Зіра (кумін) одна чайна л.
  • Коріандр сушений (кінза) дві чайні л.
  • Перець духмяний 12 шт.
  • Кардамон одна чайна л.
  • Кориця в паличках половинка
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Морква 250 гр
  • Чорнослив 200 гр
  • Картопля 600 гр
  • Сіль дві чайні ложки
  • Перець чорний мелений пів чайної л.
  • Перець чилі 1 шт.

Рецепт приготування гострої баранини з чорносливом

  1. Баранину нарізаємо середніми шматками, приблизно 5х5 см
  2. Беремо чавунець, наливаємо в нього рослинне масло і гарненько його прожарюємо. Потім кидаємо в масло спеції — зіру, коріандр, запашний перець, кардамон і корицю.
  3. Коли спеції почнуть випускати аромати, кидаємо туди м’ясо і обсмажуємо, помішуючи, до рум’яної скоринки 15 хвилин.
  4. У цей час очищаємо цибулю та моркву і нарізаємо, цибулю півкільцями, а моркву кружечками або півкільцями
  5. М’ясо виймаємо шумівкою і перекладаємо у форму, в якій будемо пекти, в ідеалі керамічну. У масло кидаємо цибулю, обсмажуємо до прозорості, потім морквину хвилини на три.
  6. Виливаємо все це на м’ясо, перемішуємо і додаємо півсклянки окропу.
  7. Закриваємо нашу форму кришкою та поміщаємо в духовку на 40 хвилин. Духовку нагріваємо разом з формою до 180 градусів. У цей час чорнослив промиваємо та замочуємо в теплій воді
  8. Картоплю очищаємо і нарізаємо середніми шматочками
  9. Через 40 хвилин дістаємо форму з духовки, додаємо картоплю, солимо, перчимо за смаком і обережно перемішуємо.
  10. Відправляємо в духовку ще на 20 хвилин. Чорнослив обсушуємо і нарізаємо на половинки, дрібні залишаємо цілими.
  11. Перчик чилі очищаємо від насіння і нарізаємо кільцями (якщо хочете мегагостро, то насіння можна залишити)
  12. Дістаємо форму, додаємо чорнослив з перцем, перемішуємо і пробуємо на сіль, якщо потрібно, досолюємо. Ставимо в духовку востаннє ще на півгодини. Таким чином виходить, що м’ясо готується приблизно 2 години, і це добре, тому що воно виходить дуже м’яким і ніжним, просоченим усіма ароматами.

Приємного апетиту!

Оцініть статтю