Ця ніжна ароматна баранина, запечена з картоплею, перцем чилі, спеціями і чорносливом, допоможе зігрітися у найсуворіші зимові вечори. Відразу обмовимося — блюдо для любителів гостренького. Але процес поїдання відпрацьований до дрібниць — спочатку підчіплюємо шматочок м’яса з картоплею, потім, коли насолода смаком стає нестерпною, терміново чорносливику, який відмінно згладжує гостроту моменту .
Час приготування: три години
Порцій: 6
Калорійність: 633 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування гострої баранини з чорносливом
- Баранина м’якоть 700 гр
- Рослинна олія 100 мл
- Зіра (кумін) одна чайна л.
- Коріандр сушений (кінза) дві чайні л.
- Перець духмяний 12 шт.
- Кардамон одна чайна л.
- Кориця в паличках половинка
- Цибуля ріпчаста 100гр
- Морква 250 гр
- Чорнослив 200 гр
- Картопля 600 гр
- Сіль дві чайні ложки
- Перець чорний мелений пів чайної л.
- Перець чилі 1 шт.
Рецепт приготування гострої баранини з чорносливом
- Баранину нарізаємо середніми шматками, приблизно 5х5 см
- Беремо чавунець, наливаємо в нього рослинне масло і гарненько його прожарюємо. Потім кидаємо в масло спеції — зіру, коріандр, запашний перець, кардамон і корицю.
- Коли спеції почнуть випускати аромати, кидаємо туди м’ясо і обсмажуємо, помішуючи, до рум’яної скоринки 15 хвилин.
- У цей час очищаємо цибулю та моркву і нарізаємо, цибулю півкільцями, а моркву кружечками або півкільцями
- М’ясо виймаємо шумівкою і перекладаємо у форму, в якій будемо пекти, в ідеалі керамічну. У масло кидаємо цибулю, обсмажуємо до прозорості, потім морквину хвилини на три.
- Виливаємо все це на м’ясо, перемішуємо і додаємо півсклянки окропу.
- Закриваємо нашу форму кришкою та поміщаємо в духовку на 40 хвилин. Духовку нагріваємо разом з формою до 180 градусів. У цей час чорнослив промиваємо та замочуємо в теплій воді
- Картоплю очищаємо і нарізаємо середніми шматочками
- Через 40 хвилин дістаємо форму з духовки, додаємо картоплю, солимо, перчимо за смаком і обережно перемішуємо.
- Відправляємо в духовку ще на 20 хвилин. Чорнослив обсушуємо і нарізаємо на половинки, дрібні залишаємо цілими.
- Перчик чилі очищаємо від насіння і нарізаємо кільцями (якщо хочете мегагостро, то насіння можна залишити)
- Дістаємо форму, додаємо чорнослив з перцем, перемішуємо і пробуємо на сіль, якщо потрібно, досолюємо. Ставимо в духовку востаннє ще на півгодини. Таким чином виходить, що м’ясо готується приблизно 2 години, і це добре, тому що воно виходить дуже м’яким і ніжним, просоченим усіма ароматами.
Приємного апетиту!