Гороховий суп з копченими реберцями

Гороховий суп з копченими реберцями Кулінарія

Багато людей вважають, що перші страви не дуже смачні. Особливо це стосується дітей, яких дуже важко всадити за тарілку борщу або супу. Але варто добавити лише один інгредієнт, і ваша страва кардинально змінює свій смак. Гороховий суп з копченими реберцями, приготовлений в мультиварці, гарний тому приклад. Давайте докладно розберомося, як приготувати цю страву, тим паче що її приготування вкраде у вас не більше години часу.

Рецепт горохового супу з копченими реберцями

Для приготування нам знадобиться:

  • Копчені реберця – 300 г.
  • Картопля – 700 г.
  • Горох – 300 г.
  • Цибуля – 200 г.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль та спеції

Спосіб приготування:

  1. Починаємо готувати гороховий суп в мультиварці. Спочатку потрібно дещо розмягчити горох. Для цього заливаеємо його окропом і залишаємо на одну годину.
  2. Тим часом ми підготовиму картоплю – наріжемо її кубиками і відправимо в чашу мультиварки.
  3. Потім поріжемо цибулю на дрібні шматочки та добавимо її до картоплі
  4. Якщо горох увібрав у себе воду – можна сміливо злити надлишок і висипати його в чашу. Якщо він занадто жорсткий – це відіб’ється на смаку супу. У такому разі його слід замочувати заздалегідь або варити гороховий суп трохи довше.
  5. Зверху кладемо свинячі реберця, солимо їх і перчимо до смаку.
  6. На завершення заливаємо всі інгредієнти водою та закриваємо кришку мультиварки. Смачний та ароматний суп незабаром буде готовий. Чудо-техніці залишилося лише зварити усі інгредієнти.
  7. Встановіть режим «Варка» за допомогою меню та поставте таймер на 45 хвилин. Решта зробить за вас техніка.

Цей рецепт можна змінити, включивши до списку продуктів мисливські ковбаски. У цьому випадку їх разом із овочами потрібно обсмажити в мультиварці, використовуючи режим «Жарка». Природно, що попередньо необхідно влити трохи олії. Обсмажувати потрібно не більше 15 хвилин, після чого слід скасувати програму. Подальше приготування нічим не відрізняється від вищевикладеного. Кладемо горох і реберця. Потім солимо, перчимо, накриваємо кришкою, встановлюємо режим “Варка” і готуємо 45 хвилин.

Як тільки таймер подасть сигнал, блюдо можна подавати до столу. Якщо ви готуєте у скороварці-мультиварці – спочатку випустіть пару з неї, скориставшись відповідним клапаном. Суп можна прикрасити листочком петрушки та подати з пшеничними грінками. Горох додасть страві ситності, а реберця забезпечать гарний навар. Ось наш гороховий суп із копченими реберцями і готовий. Як бачимо приготувати такий суп під силу кожному.

Оцініть статтю