Багато людей вважають, що перші страви не дуже смачні. Особливо це стосується дітей, яких дуже важко всадити за тарілку борщу або супу. Але варто добавити лише один інгредієнт, і ваша страва кардинально змінює свій смак. Гороховий суп з копченими реберцями, приготовлений в мультиварці, гарний тому приклад. Давайте докладно розберомося, як приготувати цю страву, тим паче що її приготування вкраде у вас не більше години часу.
Рецепт горохового супу з копченими реберцями
Для приготування нам знадобиться:
- Копчені реберця – 300 г.
- Картопля – 700 г.
- Горох – 300 г.
- Цибуля – 200 г.
- Вода – 2 л.
- Сіль та спеції
Спосіб приготування:
- Починаємо готувати гороховий суп в мультиварці. Спочатку потрібно дещо розмягчити горох. Для цього заливаеємо його окропом і залишаємо на одну годину.
- Тим часом ми підготовиму картоплю – наріжемо її кубиками і відправимо в чашу мультиварки.
- Потім поріжемо цибулю на дрібні шматочки та добавимо її до картоплі
- Якщо горох увібрав у себе воду – можна сміливо злити надлишок і висипати його в чашу. Якщо він занадто жорсткий – це відіб’ється на смаку супу. У такому разі його слід замочувати заздалегідь або варити гороховий суп трохи довше.
- Зверху кладемо свинячі реберця, солимо їх і перчимо до смаку.
- На завершення заливаємо всі інгредієнти водою та закриваємо кришку мультиварки. Смачний та ароматний суп незабаром буде готовий. Чудо-техніці залишилося лише зварити усі інгредієнти.
- Встановіть режим «Варка» за допомогою меню та поставте таймер на 45 хвилин. Решта зробить за вас техніка.
Цей рецепт можна змінити, включивши до списку продуктів мисливські ковбаски. У цьому випадку їх разом із овочами потрібно обсмажити в мультиварці, використовуючи режим «Жарка». Природно, що попередньо необхідно влити трохи олії. Обсмажувати потрібно не більше 15 хвилин, після чого слід скасувати програму. Подальше приготування нічим не відрізняється від вищевикладеного. Кладемо горох і реберця. Потім солимо, перчимо, накриваємо кришкою, встановлюємо режим “Варка” і готуємо 45 хвилин.
Як тільки таймер подасть сигнал, блюдо можна подавати до столу. Якщо ви готуєте у скороварці-мультиварці – спочатку випустіть пару з неї, скориставшись відповідним клапаном. Суп можна прикрасити листочком петрушки та подати з пшеничними грінками. Горох додасть страві ситності, а реберця забезпечать гарний навар. Ось наш гороховий суп із копченими реберцями і готовий. Як бачимо приготувати такий суп під силу кожному.