Голубці з рисом та томатною підливою

Голубці з рисом та томатною підливою Кулінарія

Голубці – страва, яка завжди присутня на українському столі: весіллях, празниках і у будні дні. Голубці можна готувати з самого фаршу, без м’яса з рисом, з грибочками під час посту. Так само можна подавати по-різному: зі шкварками, у томатному соусі, зі сметаною, грибною підливою тощо.

Ми запропонуємо рецепт голубців з рисом та фаршем з підливою з томатного соусу та сметани.

Для приготування голубців потрібні наступні інгредієнти:

  • 2 невеликі капустини;
  • 500 г кругло зернистого рису;
  • 500 г м’ясного фаршу;
  • 4 цибулини;
  • 2-3 морквини;
  • 2-3 ст. л смальцю (або олії);
  • 3 ст. л томатного соусу для підливи;
  • 4 ст. л сметани.
  • Зелень петрушки та кропу;
  • Сіль та перець до смаку.

Починаємо приготування голубців:

Перше, що нам потрібно, це поставити рис відварити до майже готовності й підготувати листки капусти.

Для цього набираємо у велику каструлю воду, доводимо її до кипіння й опускаємо в неї капусту. Попередньо у капусті потрібно вирізати тверду серцевинку, щоб листочки добре відставали. Проварюємо капустини близько 5 хв і відділяємо акуратно листя. Після того, як всі листки пропаряться і трохи охолонуть, з них потрібно повідрізати хрящики, щоб голубці були м’якенькими.

Готуємо начинку до голубців

Нарізаємо 3 цибулини кубиками, моркву тремо на тертці й ставимо на сковорідку зі смальцем тушити.

Дрібно нарізаємо зелень. Вимішуємо рис, фарш, моркву з цибулею, зелень, солимо та перчимо.

Беремо листок капусти, кладемо на ту сторону, де не було хрящика 1 ст. л (або менше, якщо листя невелике) фаршу і загинаємо з двох боків листочки, а потім закручуємо як рулетики.

Голубці складаємо щільно один до одного у каструлю, і заливаємо водою, але так, щоб вона ні в якому разі не накривала їх, а навпаки – 1-2 ряди голубців були без води. Воду, якою заливаємо голубці теж потрібно посолити. Після того, як голубці закиплять, скручуємо їх на мінімальний газ, щоб ледь-ледь кипіли. В іншому випадку, вони можуть розкручуватись і розваритись. Варити їх потрібно залежно від того, наскільки швидко вариться капуста – 30 хв, 1 год, навіть до 2 год. Також потрібно стежити за тим, щоб вода повністю не википіла, якщо приходиться довго варити голубці, потрібно доливати воду.

Готуємо підливу з томатного соусу для голубців

Одну цибулину потрібно порізати кубиками та поставити смажити на смальці до жовтуватого кольору. Потім додаємо 3 ст. л томатного соусу до цибулі. Тушимо її 2-3 хв і додаємо сметану. Тримаємо на плиті ще орієнтовно 5 хв і підлива готова. Перед подачею на стіл можна голубці протушкувати у підливі, або полити нею їх. Смак та аромат неймовірний!

Оцініть статтю