Голубці – рецепт приготування

Голубці Кулінарія

Рецепт дуже простий і не вимагає ніяких особливих кулінарних здібностей )) До того ж, досить низько калорійний — всього 150 ккал, зате смачно! Отже, для початку пориємося в холодильнику, якщо там миша повісилася, то йдемо в найближчий магазин. Кількість продуктів в рецепті розраховане на 25 середніх голубців.

Час приготування: 1 година 20 хвилин
Порцій: 12
Калорійність: 150 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування голубців

  • Морква 300 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Рослинна олія 30 мл
  • Рис довгозернистий 300 гр
  • Свинина 700 гр
  • Куряча грудка 700 гр
  • Сіль 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л.
  • Капуста білокачанна 2000 гр
  • Кріп 30 гр
  • Петрушка 30 гр
  • Селера стеблової 50 гр

Рецепт приготування голубців

  1. Що ж, набрали побільше повітря в легені — приступимо )) Для початку морква натремо на середній тертці, а цибулю дрібно поріжемо гострим ножем, дивіться там, по обережніше, пальці не ображати.
  2. Ставимо на середній вогонь велику сковороду, не забуваємо, ми ж готуємо голубці промисловими об’ємами, додаємо рослинне масло, а коли воно зашкварчить, сміливо кладемо цибулю, після того як вона набуде золотистого кольору, додаємо терту моркву і доводимо до готовності. У мене на ці процедури пішло хвилин 10.
  3. Паралельно з жаркою сміливо ставте на середній вогонь рис і доведіть його до напів готовності, промийте його холодною водою і забудьте про нього хвилин на 20.
  4. Тепер приступимо до найскладнішого — приготуванню м’ясної складової фаршу для голубців. Взагалі, якщо вам ліньки возитися з м’ясом або у вас немає ножа для рубки, то можете сміливо купувати готовий м’ясний або курячий фарш, правда від цього голубці у вас вийдуть трохи сухуватими. Я ж легких шляхів не шукала і швиденько пошматувала шматки м’яса до стану фаршу.
  5. Приступимо до складання фаршу для голубців. Всі звалюємо в миску, солимо, перчимо, ретельно перемішуємо. Фарш у нас усе готовий!)
  6. Тепер нам потрібні припущені капустяні листки. Я чув про різні способи розбору качана і варіння листя. Мені найбільше подобається такий: вирізати качан, протикаємо в центрі виделкою, кладете качан в окріп, через пару хвилин листя самі починають відшаровуватися )) вуаля — ще 10 хвилин і їх можна виймати з каструлі.
  7. Після того, як всі листи для голубців готові, в воду, що залишилася (1,5 л) кладемо половину цибулини, порізані крупно селера, цибуля, зелень. Додаємо солі і даємо покипіти 10 хвилин. Овочевий бульйон готовий!
  8. А тепер саме складне, але шалено захоплююче дійство: збір гранат системи Голубець. Насправді, нічого складного, 6 нехитрих рухів — бац, і граната готова ))
  9. Ось, загалом — то, і все. Складаємо голубці в каструлю з овочевим бульйоном і ставимо варитися на повільному вогні до готовності!
  10. Ось, як бачите, нічого складного в рецепті і приготуванні голубців немає!) Під легку музику на задньому фоні готується все із задоволенням!) Приємного апетиту!)
Оцініть статтю