З кожним роком відбувається розвиток усіх сфер нашого життя, зокрема і в кулінарії. Людям набридає стандартний вигляд страв, тортів, хочеться чогось незвичайного на свята. От і популярними сьогодні стають десерти не просто прикрашені мастикою з цукрової пудри, а покриті дзеркальною мастикою, наче лакованою. В неї замочують цукерки – кульки на шпажках, покривають капкейки й торти. Головне – щоб була ідеально рівною поверхня випічки, щоб не видно було дефектів.
Сьогодні ми запропонуємо рецепт приготування дзеркальної глазурі, складі якої є згущене молоко і авторство належить французькому кондитеру П’єру Ерме.
Потрібні наступні інгредієнти:
- Згущене молоко – 100 мл;
- Вода – 80 мл;
- Цукор – 150 г;
- Глюкозний сироп (продається в магазині, має вигляд густої майже прозорої консистенції, його функція анти кристалізатора та підсолоджувала);
- 150 г шоколаду (для кольорової глазурі – білий, для шоколадної – чорний);
- 1 ст. л. желатину, або 2 шт. листового і 60 мл води для нього.
- Харчові барвники відповідного кольору
Процес приготування дзеркальної глазурі
Почнемо з того, що желатин потрібно розчинити у воді.
Змішати в каструлі та поставити на плиту наступні інгредієнти: цукор, воду та сироп. Помішуючи, довести до кипіння.
Додати до киплячого сиропу згущене молоко, шоколад та желатин, барвник, все ретельно вимішати та зняти з плити. Коли трохи суміш охолоне, збити її міксером і можна при температурі 33 градуси, поливати торт, замочувати печиво і т. д.
Зберігати глазур можна в холодильнику накритою.
Головне, щоб вона вийшла однієї консистенції без грудочок. Щоб переконатись в цьому – пропустіть глазур через сито.
Як бачимо, рецепт доволі простий і прикрасити випічку зможе кожна господиня.