Яскравий життєрадісний хліб, м’який і сонячний. Важливо вибрати гарбуз з оранжевою м’якоттю і добрим смаком. Гарбузи butternut для цього підходять ідеально.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій: 12
Калорійність: 211 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування гарбузового хліба
- Дріжджі сухі швидкодіючі 10 г
- Гарбуз мускатний 700 гр
- Сіль морська одна ч.л.
- Рослинна олія 20 мл
- Борошно пшеничне 600 гр
Рецепт приготування гарбузового хліба
- Гарбуз очистіть, видаліть насіння і наріжте шматочками товщиною близько 1 см. Нам знадобиться 500 гр м’якоті. Викладіть на декj в один ряд, збризніть рослинною олією.
- Накрийте фольгою і запікайте при температурі 190 градусів до м’якості (приблизно 25 хвилин).
- Готовий гарбуз перетворите в пюре, додавши трохи (до 100 мл ) води при необхідності.
- Борошно просійте в широку миску, додайте сіль і дріжджі, перемішайте. У середині зробіть поглиблення і вилийте туди гарбузове пюре. Слідкуйте, щоб воно не було гарячим.
- Замісити тісто до пухкого стану, поки воно не стане добре відлипати від рук.
- Накрийте рушником та залиште в теплому місці на сорок хвилин для підйому. Тісто має збільшитися щонайменше вдвічі.
- Тепер ще помісити тісто, щоб видалити з нього все повітря, потім сформуйте батон. Залиште його, накривши рушником, на 20 хвилин, потім гострим ножем зробіть діагональні надрізи глибиною 1-2 см.
- Поставте хліб у гарячу (220 градусів) духовку і випікайте пів години.
- Остудіть готовий гарбузовий хліб на решітці і подавайте.