Пропоную вам рецепт під «соусом» італійської кухні, але мені здалося що не такий він вже й італійська з квашеною — то капустою але це на ваш розсуд! Від оригіналу трохи відійшла і додала трохи італійської руколи, щоб рецепт «обітальянити»
Гарбуз містить: білки, органічні кислоти, вітаміни А, В1, Н, РР, С, каротин, мінеральні солі калію, кальцію, магнію, міді, заліза, фосфору, кобальту та ін.
Багатоаспектне представництво хімічних сполук в гарбузі послужило приводом назвати її «аптекою в мініатюрі». Зараз вважається ефективним включення гарбуза в дієтичне харчування при порушеннях обміну речовин, серцево-судинних захворюваннях, захворюваннях печінки та нирок, порушеннях шлунково-кишкового тракту, атеросклерозі, затримці рідини в організмі. М’якоть гарбуза або гарбузовий сік надають гарний ефект при кишкових розладах, а прийом на ніч 1/2-1 склянки соку заспокійливо діє при безсонні.
Варену або свіжу м’якоть гарбуза слід рекомендувати годуючим жінкам при недостатній лактації, а зовнішньо — у вигляді пов’язок при ураженні шкірних покривів (лишаї, опіки, екзема).
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій: 8
Калорійність: 781 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування гарбуза по-італійськи
- Гарбуз 8000 гр
- Яловичина для смаження 500 гр
- Свинина 500 гр
- Цибуля червоний 1 шт.
- Морква 200 гр
- Квашена капуста 300 гр
- Помідори чері 200 гр
- Вершкове масло 100 гр
- Перець солодкий червоний (паприка) одна перчина
- Сіль пів чайної л.
- Перець чорний мелений чверть чайної л.
- Рукола 100 гр
- Кедрові горішки (пінія) 100 гр
Рецепт приготування гарбуза по-італійськи
- Розрізати гарбуз і вичистити з нього весь вміст.
- Нарізати шматочками і обсмажити м’ясо (якщо яловичина жорстка, протушкувати).
- Порізати великими кубиками цибулю і додати до м’яса.
- Порізати крупно моркву і додати до м’яса, все хвилин 10 гасити.
- Змішати м’ясо з квашеною капустою, помідорами, нарізаним перцем (за бажанням можна посолити і поперчити), додати вершкове масло.
- Все перемішати, додати руколи і кедрових горіхів.
- Потім, все вкласти в приготовлений гарбуз.
- Накрити фольгою та поставити на 1-1:30 в духовку з темпиратурою 180 градусів.
- Далі дістати і розкласти бажаючим!
- В цілому вийшло смачно, але наступного разу я б готувала без моркви, т.к. гарбуз і моркву, в принципі, взаємозамінні продукти.
Автор: Катерина К.