Гарбуз по-італійськи – рецепт приготування

Гарбуз по-італійськи Кулінарія

Пропоную вам рецепт під «соусом» італійської кухні, але мені здалося що не такий він вже й італійська з квашеною — то капустою але це на ваш розсуд! Від оригіналу трохи відійшла і додала трохи італійської руколи, щоб рецепт «обітальянити»

Гарбуз містить: білки, органічні кислоти, вітаміни А, В1, Н, РР, С, каротин, мінеральні солі калію, кальцію, магнію, міді, заліза, фосфору, кобальту та ін.

Багатоаспектне представництво хімічних сполук в гарбузі послужило приводом назвати її «аптекою в мініатюрі». Зараз вважається ефективним включення гарбуза в дієтичне харчування при порушеннях обміну речовин, серцево-судинних захворюваннях, захворюваннях печінки та нирок, порушеннях шлунково-кишкового тракту, атеросклерозі, затримці рідини в організмі. М’якоть гарбуза або гарбузовий сік надають гарний ефект при кишкових розладах, а прийом на ніч 1/2-1 склянки соку заспокійливо діє при безсонні.

Варену або свіжу м’якоть гарбуза слід рекомендувати годуючим жінкам при недостатній лактації, а зовнішньо — у вигляді пов’язок при ураженні шкірних покривів (лишаї, опіки, екзема).

Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій: 8
Калорійність: 781 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування гарбуза по-італійськи

  • Гарбуз 8000 гр
  • Яловичина для смаження 500 гр
  • Свинина 500 гр
  • Цибуля червоний 1 шт.
  • Морква 200 гр
  • Квашена капуста 300 гр
  • Помідори чері 200 гр
  • Вершкове масло 100 гр
  • Перець солодкий червоний (паприка) одна перчина
  • Сіль пів чайної л.
  • Перець чорний мелений чверть чайної л.
  • Рукола 100 гр
  • Кедрові горішки (пінія) 100 гр

Рецепт приготування гарбуза по-італійськи

  1. Розрізати гарбуз і вичистити з нього весь вміст.
  2. Нарізати шматочками і обсмажити м’ясо (якщо яловичина жорстка, протушкувати).
  3. Порізати великими кубиками цибулю і додати до м’яса.
  4. Порізати крупно моркву і додати до м’яса, все хвилин 10 гасити.
  5. Змішати м’ясо з квашеною капустою, помідорами, нарізаним перцем (за бажанням можна посолити і поперчити), додати вершкове масло.
  6. Все перемішати, додати руколи і кедрових горіхів.
  7. Потім, все вкласти в приготовлений гарбуз.
  8. Накрити фольгою та поставити на 1-1:30 в духовку з темпиратурою 180 градусів.
  9. Далі дістати і розкласти бажаючим!
  10. В цілому вийшло смачно, але наступного разу я б готувала без моркви, т.к. гарбуз і моркву, в принципі, взаємозамінні продукти.

Автор: Катерина К.

Оцініть статтю