Фаршировані цукіні з сиром та овочами, прикрашений оливками та зеленню, до святкового столу може і не підійде, а ось на смачний недільний сніданок приготувати можна. Для вегетаріанського меню рецепт фаршированих цукіні з сиром і овочами підходить лише частково, бо містить яйце і сир. Однак, ово-лакто-вегетаріанство дозволяє включати в меню молочні продукти і яйця.
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 2.
Інгредієнти:
- 1 кабачок цукіні середнього розміру;
- 200 г жирного сиру;
- 1 куряче яйце;
- 200 г моркви;
- 150 г солодкого болгарського перцю;
- 70 г цибулі;
- 50 г цибулі порей;
- 50 г селери;
- 50 г кукурудзяного борошна;
- невеликий пучок свіжої зелені;
- рослинна олія для смаження;
- сіль, спеції;
- фаршировані оливки й кріп для подачі.
Спосіб приготування:
- Жирний сир протираємо через сито два рази, щоб позбутися від грудочок і зробити сирну масу гладкою. Подрібнювати сир в блендері, я не раджу, виходить не той ефект.
- Нагріваємо рафіновану рослинну олію без аромату. Я завжди раджу використовувати подібний сорт олії для попередньої обробки овочів, щоб не перебивати аромат самих продуктів. Обсмажуємо дрібно порізану цибулю порей та ріпчасту цибулю до м’якості. Щоб процес йшов швидше, можна насипати маленьку щіпку дрібної солі.
- Додаємо обсмажену цибулю до сиру.
- Свіжу моркву натираємо на великій тертці. В сковороді нагріваємо столову ложку рослинної олії, готуємо моркву до м’якості, приблизно 8 хвилин, додаємо до сиру з цибулею.
- Потім 2-3 хвилини обсмажуємо дрібно нарізані стебла селери, додаємо до решти інгредієнтів.
- Дрібно нарізуємо невеликий пучок свіжої зелені (петрушка, кріп), солодкий болгарський перець нарізаємо маленькими кубиками, змішуємо селеру і зелень з іншими продуктами.
- Розбиваємо в миску сире куряче яйце, додаємо чайну ложку дрібної солі, перемішуємо інгредієнти. Для приготування використовуйте яйця від сільських курей, вони смачніші.
- Як загусник начинки, використовуємо кукурудзяне борошно. Отже, додаємо в миску борошно, спеції на смак, наприклад, мелений чорний перець, сушений чебрець, орегано, перемішуємо ще раз, і наша начинка готова.
- Цукіні середнього розміру розрізаємо навпіл. Видаляємо насіннєву сумку і насіння, очищуємо від шкірки. Виходять дві місткі форми для фаршу зі стінками товщиною 1.5 см, посипаємо їх дрібною сіллю зсередини.
- Начинку ділимо навпіл, заповнюємо половинки. Сміливо робимо велику гірку, бо яйце і кукурудзяна мука не дозволять фаршу розвалитися.
- Фольгу для запікання складаємо у два шари, змащуємо рослинною олією. Кожну половинку кабачка загортаємо окремо, верх залишаємо відкритим.
- Змащуємо начинку рослинною олією, поміщаємо цукіні в нагріту до 185 градусів Цельсія духовку. Запікаємо на середній полиці, приблизно 30 хвилин.
- Викладаємо готову страву на тарілку, прикрашаємо фаршированими оливками та свіжим кропом. До столу фаршировані цукіні з сиром та овочами подаємо гарячими. Смачного!