Фаршировані шампіньйони з курячим м’ясом та сиром – простий рецепт

Фаршировані печериці з курячим м’ясом та сиром Кулінарія

Фаршировані шампіньйони – стали улюбленою гарячою закускою на святкових столах. Вони вдало поєднуються з сиром, курячим м’ясом, сметаною. Приготувати насправді фаршировані печериці нескладно і часу багато не займає приготування.

Вибирайте, звісно для фарширування шампіньйони з великими шапками, щоб їх зручно було фарширувати. Окрім того, в процесі запікання вони зменшаться в розмірах. Ніжки повинні бути твердими, гриби, звісно, свіжими.

Потрібні наступні інгредієнти:

  • 15 більших печериць;
  • 1 цибулина;
  • 200 г курячого філе;
  • 1 яйце;
  • 200 г голландського сиру;
  • Сіль та перець до смаку;
  • Соняшникова олія.

Процес приготування:

  1. Нарізаємо дрібно цибулю, та куряче філе на маленькі кубики (0,5*0,5 см). Смажимо цибулю та куряче філе на олії орієнтовно 5-7 хв. Додаємо подрібнені ніжки від шампіньйонів і ще протягом 2-3 хв смажимо їх, солимо та перчимо.
  2. З шапочок шампіньйонів знімаємо шкірку.
  3. Коли начинка до печериць трохи охолоне, додаємо до неї одне яйце і вимішуємо. Яйце не дасть начинці розвалюватись при запіканні.
  4. Тепер можна шапочки грибів нафарширувати начинкою до самого верху.
  5. Пательню, на якій запікатимуться печериці, потрібно змастити олією і поскладати на неї акуратно шапочки грибів. Накриваємо їх листком фольги (щоб грибочки були соковитими) і відправляємо у розігріту духовку до 200 градусів на 15 хв. Після 15 хв. забираємо фольгу з шампіньйонів і посипаємо кожну шапочку тертим сиром. Печемо ще протягом 5 хв шампіньйони, щоб сир розтопився і зарум’янився.
  6. Їсти фаршировані шампіньйони можна як у гарячому, так і в холодному виді.
Оцініть статтю