Фаршировані шампіньйони – стали улюбленою гарячою закускою на святкових столах. Вони вдало поєднуються з сиром, курячим м’ясом, сметаною. Приготувати насправді фаршировані печериці нескладно і часу багато не займає приготування.
Вибирайте, звісно для фарширування шампіньйони з великими шапками, щоб їх зручно було фарширувати. Окрім того, в процесі запікання вони зменшаться в розмірах. Ніжки повинні бути твердими, гриби, звісно, свіжими.
Потрібні наступні інгредієнти:
- 15 більших печериць;
- 1 цибулина;
- 200 г курячого філе;
- 1 яйце;
- 200 г голландського сиру;
- Сіль та перець до смаку;
- Соняшникова олія.
Процес приготування:
- Нарізаємо дрібно цибулю, та куряче філе на маленькі кубики (0,5*0,5 см). Смажимо цибулю та куряче філе на олії орієнтовно 5-7 хв. Додаємо подрібнені ніжки від шампіньйонів і ще протягом 2-3 хв смажимо їх, солимо та перчимо.
- З шапочок шампіньйонів знімаємо шкірку.
- Коли начинка до печериць трохи охолоне, додаємо до неї одне яйце і вимішуємо. Яйце не дасть начинці розвалюватись при запіканні.
- Тепер можна шапочки грибів нафарширувати начинкою до самого верху.
- Пательню, на якій запікатимуться печериці, потрібно змастити олією і поскладати на неї акуратно шапочки грибів. Накриваємо їх листком фольги (щоб грибочки були соковитими) і відправляємо у розігріту духовку до 200 градусів на 15 хв. Після 15 хв. забираємо фольгу з шампіньйонів і посипаємо кожну шапочку тертим сиром. Печемо ще протягом 5 хв шампіньйони, щоб сир розтопився і зарум’янився.
- Їсти фаршировані шампіньйони можна як у гарячому, так і в холодному виді.