Фаршировані кабачки рецепт

Фаршировані кабачки рецепт Кулінарія

По-моєму, дуже вдалий спосіб поєднати овочі і м’ясо — виходить соковите і насичене блюдо

Час приготування: 50 хвилин
Порцій: 6
Калорійність: 242 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування фаршированих кабачків

  • Рис довгозернистий 100 гр
  • Сіль 3/4 ч.л.
  • Кабачки 500 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Петрушка 20 гр
  • Цибуля зелена 30 гр
  • Яловичий фарш 300 гр
  • Перець чорний мелений 1/4 ч.л.
  • Вершки 10-11% 100 мл
  • Сметана 100 гр

Рецепт приготування фаршированих кабачків

  1. Зваріть рис до напівготовності, злийте воду. Поки рис вариться, можна робити все інше. Молоді кабачки потрібно нарізати впоперек на 5-6 частин, потім з кожної частини столовим ножем або ложкою вийняти м’якоть, щоб вийшли стаканчики.
  2. М’якоть кабачків подрібніть в блендері разом з цибулею зеленою та ріпчастою і також додайте петрушку.
  3. Те, що вийшло, з’єднайте з фаршем.
  4. Додайте рис, сіль, перець і перемішайте до однорідного стану.
  5. Щільно наповніть кабачки фаршем і покладіть у форму для запікання.
  6. З’єднайте вершки зі сметаною і полийте цією сумішшю кабачки.
  7. Запікайте фаршировані кабачки в розігрітій духовці 30-35 хвилин при 190 градусах.
Оцініть статтю