По-моєму, дуже вдалий спосіб поєднати овочі і м’ясо — виходить соковите і насичене блюдо
Час приготування: 50 хвилин
Порцій: 6
Калорійність: 242 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування фаршированих кабачків
- Рис довгозернистий 100 гр
- Сіль 3/4 ч.л.
- Кабачки 500 гр
- Цибуля ріпчаста 100гр
- Петрушка 20 гр
- Цибуля зелена 30 гр
- Яловичий фарш 300 гр
- Перець чорний мелений 1/4 ч.л.
- Вершки 10-11% 100 мл
- Сметана 100 гр
Рецепт приготування фаршированих кабачків
- Зваріть рис до напівготовності, злийте воду. Поки рис вариться, можна робити все інше. Молоді кабачки потрібно нарізати впоперек на 5-6 частин, потім з кожної частини столовим ножем або ложкою вийняти м’якоть, щоб вийшли стаканчики.
- М’якоть кабачків подрібніть в блендері разом з цибулею зеленою та ріпчастою і також додайте петрушку.
- Те, що вийшло, з’єднайте з фаршем.
- Додайте рис, сіль, перець і перемішайте до однорідного стану.
- Щільно наповніть кабачки фаршем і покладіть у форму для запікання.
- З’єднайте вершки зі сметаною і полийте цією сумішшю кабачки.
- Запікайте фаршировані кабачки в розігрітій духовці 30-35 хвилин при 190 градусах.