Два варіанти приготування дріжджового тіста

приготування дріжджового тіста Кулінарія

Прочитавши дані рекомендації, ви розберетеся у двох способах приготування дріжджового тіста і легко відкриєте для себе світ випічки.

Опарний спосіб приготування дріжджового тіста.

При опарному способі спочатку готується рідке тісто. У теплій воді або теплому молоці (28-30 С) розчиняють дріжджі (пропорції вказані в рецептах), додають половину норми борошна та половину норми цукру. Приготовлену опару ставлять у тепле місце на одну годину, щоб підійшла. Як тільки опара збільшиться в 2 рази, в неї додати здобу (за рецептом), сіль і борошно, що залишилося. Добре замішують тісто. Воно не повинно прилипати до рук та ємності, повинні з’явитися бульбашки. Потім тісто знову ставиться у тепле місце на 2-3 години для підходу. Далі за потрібним рецептом випікається різна випічка.

Безопарний спосіб приготування дріжджового тіста.

При безопарному способі приготування тіста всі продукти за рецептом замішуються відразу й у нормі. У такому варіанті зазвичай використовується дріжджів більше, ніж в опарному способі, тому що вони повільніше розмножуються в тісті. Тісто замішується відразу зі здобою, потім йому дають підійти у теплому місці під кухонною серветкою. Далі його обминають і знову дають підійти. (2-3 години)

Ще важливо пам’ятати, що ні опарі, ні тісту не можна перестоюватися, тому що може з’явитися кислий присмак, який може зіпсувати якість та смак випічки.

Оцініть статтю