Домашні пельмені це не просто дуже смачне частування, а й цікаве заняття для всієї родини, а заодно і привід зібратися разом і поспілкуватися. Помічники в цій справі будуть незайвими, а сюрпризи на щастя, заховані усередині пельменів, додадуть їжі додатковий інтерес. В якості сюрпризу може виступити ціла горошина перцю, ягідка, каперс або навіть монетка (обережно, бережіть зуби!).
Час приготування: 1 година 20 хв
Порцій: 6
Калорійність: 606 ккал на порцію
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 550 гр
- Сіль одна чайна л.
- Яловича лопатка 300 гр
- Свиняча шийка 300 гр
- Цибуля ріпчаста 100 гр
- Перець чорний мелений пів чайної ложки
Рецепт приготування домашніх пельменів
- Борошно змішайте з сіллю, просійте гіркою в широку миску, зробіть поглиблення. У поглиблення акуратно влийте 300 мл води і замісити тісто. Готове тісто загорніть в плівку і залиште на 30 хвилин.
- М’ясо наріжте невеликими шматками, очистіть від жил і зріжте зайвий жир.
- Подрібніть до стану фаршу за допомогою блендера або гострих ножів.
- Також подрібніть цибулю. Візьміть 1 велику або 2 середні цибулини.
- Змішайте фарш з цибулею, додайте трохи води або бульйону, сіль, перець і добре перемішайте до однорідності.
- Тісто тонко розплескати на злегка присипаній борошном поверхні. Тонкостінною склянкою виріжте кола, що мають діаметр приблизно 7-8 см. На середину кожного кружка покладіть чайну ложку фаршу.
- Складіть кружок навпіл і щільно зліпіть краї, щоб сік не витік назовні.
- Куточки півкола з’єднайте між собою, щоб вийшла потрібна форма пельменів. Розкладіть готові пельмені на дошці. Далі їх можна заморозити, щоб зберегти на майбутнє, а можна кинути в киплячу воду і варити 3-4 хвилини після спливання на поверхню.
- Домашні пельмені подавайте з вершковим маслом або сметаною, злегка посипавши рубаною зеленню.