Домашні пельмені – рецепт приготування

Домашні пельмені Кулінарія

Домашні пельмені це не просто дуже смачне частування, а й цікаве заняття для всієї родини, а заодно і привід зібратися разом і поспілкуватися. Помічники в цій справі будуть незайвими, а сюрпризи на щастя, заховані усередині пельменів, додадуть їжі додатковий інтерес. В якості сюрпризу може виступити ціла горошина перцю, ягідка, каперс або навіть монетка (обережно, бережіть зуби!).

Час приготування: 1 година 20 хв
Порцій: 6
Калорійність: 606 ккал на порцію

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 550 гр
  • Сіль одна чайна л.
  • Яловича лопатка 300 гр
  • Свиняча шийка 300 гр
  • Цибуля ріпчаста 100 гр
  • Перець чорний мелений пів чайної ложки

Рецепт приготування домашніх пельменів

  1. Борошно змішайте з сіллю, просійте гіркою в широку миску, зробіть поглиблення. У поглиблення акуратно влийте 300 мл води і замісити тісто. Готове тісто загорніть в плівку і залиште на 30 хвилин.
  2. М’ясо наріжте невеликими шматками, очистіть від жил і зріжте зайвий жир.
  3. Подрібніть до стану фаршу за допомогою блендера або гострих ножів.
  4. Також подрібніть цибулю. Візьміть 1 велику або 2 середні цибулини.
  5. Змішайте фарш з цибулею, додайте трохи води або бульйону, сіль, перець і добре перемішайте до однорідності.
  6. Тісто тонко розплескати на злегка присипаній борошном поверхні. Тонкостінною склянкою виріжте кола, що мають діаметр приблизно 7-8 см. На середину кожного кружка покладіть чайну ложку фаршу.
  7. Складіть кружок навпіл і щільно зліпіть краї, щоб сік не витік назовні.
  8. Куточки півкола з’єднайте між собою, щоб вийшла потрібна форма пельменів. Розкладіть готові пельмені на дошці. Далі їх можна заморозити, щоб зберегти на майбутнє, а можна кинути в киплячу воду і варити 3-4 хвилини після спливання на поверхню.
  9. Домашні пельмені подавайте з вершковим маслом або сметаною, злегка посипавши рубаною зеленню.
Оцініть статтю