Домашні чіпси – рецепт приготування

Домашні чіпси Кулінарія

Смачненько і швиденько! Спробуйте приготувати такі чіпси. Вони виходять дуже хрусткими, пряними і в міру солоними, Вас розцілує все сімейство, а особливо дітки. Рецепт не складний. Вам сподобається. У Вас на все про все приготування займе всього лише 30 хвилин Вашого дорогоцінного часу.

Інгредієнти на 4 порції:

  • Пшенична мука 80 гр
  • Кукурудзяна мука110 гр
  • Молоко 120 гр тепле
  • Рослинна олія 1 чайн.л.
  • Сіль 0.5 чайн.л.
  • Цукор 0.5 чайн.л.
  • Папріка 1 чайн.л.
  • Каєнський перець 0.25 чайн.л.
  • Каррі 0.5 чайн.л.

Приготування домашніх чіпсів

Кількість прянощів вибирайте на свій смак, за бажанням можете додати сушених трав. Такі чіпси можна посмажити у фритюрі, але після духовки вони виходять такими ж хрусткими. Що б чіпси добре хрустіли важливо дуже тонко, просто до прозорості, розкачати тісто, тільки при випіканні будьте на чеку, а то вони так і норовлять згоріти.

  1. У мисці змішуємо 2 види борошна, сіль, цукор та інші спеції. Додаємо рослинне масло. Невеликими порціями вводимо тепле молоко і замішуємо тісто.
  2. Тісто виходить м’яким і ніжним, але зовсім не липне до рук.
  3. Ділимо тісто на 2-3 частини. Частину тіста викладаємо на робочу поверхню добре присипавши борошном.
  4. Кожен шматочок розгортаємо в тонкий пласт, розгортаємо якомога тонше.
  5. Нарізаємо тісто на трикутнички. Викладаємо на деко. І випікаємо в розігрітій до 200 С духовці близько 5-8 хвилин. Уважно стежимо, чіпси легко підгорають.
  6. Даємо чіпсам охолонути. Викладаємо чіпси на блюдо і подаємо до столу з різноманітними соусами.
Оцініть статтю