Дієта по 2 групі крові

Дієта по 2 групі крові Схуднення

Дієта за групою крові давно вже перестала бути чимось новомодним. Хоча суперечки навколо неї досі не вщухли. Критики системи посилаються на академічні джерела, а шанувальники, спираючись на особистий досвід, стверджують, що ця система допомагає їм зберігати форму. У чому суть такої дієти, і який раціон корисний людям з 2 групою крові?

Суть дієти за групою крові

Як уже говорилося в попередній статті, лікар-натуропат Пітер Д’Адамо розробив дієту, відповідно до якої всі продукти, які споживає людина, можна розділити на 3 категорії: корисні, нешкідливі та небажані для організму, залежно від групи крові. Інакше кажучи, одна й та сама їжа різним людям, залежно від їхньої групи крові, або допомагає зберігати здорову форму, або ускладнює обмінні процеси організму і призводить до збільшення ваги. Таким чином, виключивши з раціону людини продукти, що погано засвоюються, можна запустити процес очищення організму від токсинів, що накопичилися в жирових тканинах. В результаті людина втрачає зайву вагу.

Загальна характеристика людей із 2 групою крові

Цей архетип, умовно званий «землероб», виник в епоху переходу людини до осілого способу життя і зародження землеробства. Це продукт еволюції 1 групи крові. Люди з 2 групою крові легко стають вегетаріанцями, і їм для нормального обміну речовин потрібна в основному їжа рослинного походження. Попри більш ніжну (чутливу) травну систему та слабку імунну систему, «землероби» добре пристосовуються до змін умов харчування, а також до нового стабільного навколишнього середовища. Через чутливу нервову систему оптимальним способом розвантаження для них є релаксація.

Особливості дієти по 2 групі крові

Дієта по 2 групі крові – це практично повне виключення з раціону м’ясо-молочних продуктів. В ідеалі це дієта вегетаріанська.

РекомендуєтьсяНейтральноСлід уникати
Найбільшу користь здоров’ю власника 2 групою крові принесе відмова від м’ясних продуктів. У цьому випадку знижуються ризики серцево-судинних і навіть онкологічних захворювань, яким схильні люди з цією групою крові.
Курятина, курчата, м’ясо індички.Яловиче м’ясо, телятина, свинина (шинка, печінка, серце), гусяче та качине м’ясо, баранина, кролятина, а також будь-яка дичина.
 Риба та морепродукти
Короп, жовтий і сріблястий окунь, скумбрія, сардина, райдужна форель, кумжа (озерна форель), тріска, сиг, лососеві, виноградний равлик.Морський та кам’яний окунь, корюка, тунець, осетер, щука.Анчоус, оселедець у будь-якому вигляді, білуга, палтус, камбала, вугор, копчений лосось, пікша, зубатка, смугастий лаврак (окунь), прісноводний рак, омар, краб, креветка, восьминіг, кальмар, рибна ікра.
Молочна дієта При такій дієті необхідно уникати продуктів із незбираного молока. Річ у тому, що кров 2 групи сприймає галактозу – молочний моносахарид, – як антиген, і виробляє проти неї антитіла, внаслідок чого лактоза не засвоюється організмом, відкладаючись у вигляді жиру.
Соєве молоко та сир тофу.Козяче молоко та сир з нього, кефір, йогурт, сир Моцарела, плавлений сир.Знежирене та незбиране молоко, молочна сироватка, пахта, сир, вершкове масло, морозиво, молочний шербет, м’який сир, блакитні сири, Камамбер, Брі, Гауда, Проволоне, Едамський, Ементаль, Чедер, Пармезан.
Жири за такої дієти
Оливкова та лляна олії.Олія з ріпаку, риб’ячий жир.Кукурудзяна, арахісова, кунжутна та бавовняна олії.
Насіння та горіхи
Гарбузове насіння і арахіс з усіма його похідними.Насіння соняшника, кунжут, фундук, волоські та кедрові горіхи, мигдаль та їх похідні, їстівні каштани, мак.Фісташки, кеш’ю та американські (бразильські) горіхи.
Бобова дієта
Квасоля плямиста, промениста або незграбна, коров’ячий горох (вігна китайська), сочевиця, червона соя, чорні боби.Зелений горошок, нохут (білий горох), біла квасоля, стручки квасолі та гороху.Турецький горох (нут), лімська (місяцеподібна) квасоля, боби тамаринд, темні, мідні та червоні боби.
Злаки та крупи
Гречка та амарантКукурудзяне борошно та пластівці з кукурудзи, вівсяна крупа та борошно з неї, вівсяні висівки, спельта (рід пшениці), рисові висівки, ячмінь, рис бурий, шліфований.Пшеничні висівки та пророщена пшениця.
Борошняна дієта
Житнє, гречана, вівсяна та рисова мука.Хліб із пророслої пшениці, рисові коржики.Борошно із пророслої пшениці, зі спельти, ячмінне борошно. Житній хліб, пшоняний хліб і бублик, хліб зі спельти, хлібці з вівсяних висівок, тортилья (кукурудзяні коржики), хліб без клейковини.Високо сортове і першосортне, а також цілозернове борошно пшеничне. Високо протеїновий хліб, зерновий хліб з різних злаків, булочки з пшеничних висівок, пшенична маца і бублик, пшеничний хліб, пшеничний хліб з цілозернового борошна.
Овочева дієта
Будь-яка листова капуста, капуста броколі та кольрабі, бурякове бадилля. Цибуля, часник, морква, петрушка, пастернак, хрін, цикорій, турнепс, гарбуз пепо, шпинат, салат ескаріоль, артишок, топінамбур.Гриб глива, цвітна та брюссельська капуста, огірки, буряк, редька, кукурудза, оливки, ріпак, цибуля порей, коріандр, рукола, латук, селера, спаржа, гарбуз, бруква, цукіні, авокадо.Томати, білокачанна, червонокачанна та пекінська капуста, картопля, печериці, баклажани, овочевий перець зелений, жовтий і холопеньо, стручковий перець, лімська місячна квасоля, чорні оливки, бульби ямсу.
Фруктова дієта
Абрикос, слива, чорнослив, грейпфрут, лимон, ананас, вишня, ожина, чорниця, брусниця, журавлина, лохина, родзинки, інжир.Груша, яблуко, персик, ківі, хурма, кавун, мускусна диня, гранат, виноград, полуниця, суниця, малина, смородина, аґрус, бузина, фінік.Апельсин, мандарин, банан, диня Канталупа, манго, папая, кокос, ревінь.
Соки та напої
Соки: морквяний, селери, абрикосовий, ананасний, грейпфрутовий, сливовий та чорної вишні. Вода зі свіжим лимонним соком (половина лимона на склянку води). Зелений чай, чорна кава, червоне вино. сінний, ехінацея, женьшень.Соки: яблучний, журавлинний, виноградний, капустяний, огірковий, а також соки з інших овочів, крім томатного. Сидр та біле вино. Трав’яні настої: м’ята перцева і кучерява, грицики, мати-й-мачуха, кульбаба, петрушка, бруньки берези, кора дуба, липа, бузина, деревій, чебрець, шавлія, листя суниці та малини, хміль, тутові ягоди, алзин , жовтокорінь, тирлич, сенна, шоломник, корінь Донг-квай, коров’як, корінь лакриці, шандра,.Соки: апельсиновий, папаї та томатний. Слабоалкогольні напої та пиво, столові мінеральні та фруктові газовані води, чай чорний. Трав’яні настої: Кукурудзяне рильце (кукурудзяний шовк), щавель, ревінь, кайєнський перець, конюшина, котяча м’ята (котівник котячий).
Спеції, прянощі та приправи
Часник, імбир, гірчиця, японська паста, соєвий соус, чорна патока меляса, ячмінний солод.Кріп, петрушка, базилік, каррі, куркума, шафран, коріандр, кмин, запашний перець, шавлія, чебрець, гвоздика, аніс, естрагон, розмарин, кервель, мускатний горіх, хрін, паприка, сіль, червоні та бурі водорості, агар-гар, винний камінь, соління та маринади, м’ята, бергамот, кориця, ваніль, материнка, кардамон, кленовий та кукурудзяний сироп, крохмаль, мед, рисовий сироп, цукровий пісок, коричневий цукор, шоколад, джем.Оцет, перець горошок, перець кайєнський, перець мелений (білий, чорний і червоний), каперси, кетчуп, майонез, желатин.
Вітаміни мінерали та харчові добавки
Вітаміни В, С, Е, залізо, селен, кальцій, цинк, хром, біфідобактерії.Інші вітаміни, крім А.Вітамін А. Краще його отримувати із продуктів.

Таким чином, найкорисніша їжа при 2 групі крові – це рослинна (вегетаріанська дієта), і переважно у сирому вигляді. Якщо Тобі складно виключити з раціону м’ясо, краще обмежитися нежирним м’ясом птиці. Молочні та бобові продукти погіршують обмін речовин, тому їх також необхідно скоротити в дієтичному раціоні.

Оцініть статтю