Ця дієта належить до простих монодієт. Вона розрахована на 5 днів і має суворе меню, що складається всього із трьох продуктів: зеленого чаю, молока та рису. Загалом дієта обіцяє порятунок від 6 кг зайвої ваги.
Однак вам навряд чи варто обнадійувати себе! Такі результати можливі лише для дуже опасистих людей і за рахунок втрати великої кількості води.
Навряд чи в основу цього методу лягла справжня дієта японських гейш – швидше за все, таку назву вона отримала, тому що містить рис та зелений чай. Як уже говорилося, меню одноманітне і складається із зеленого чаю з молоком та рису на воді без солі, цукру, спецій та олії. І перше, і друге потрібно приготувати особливим чином.
Зелений чай із молоком
Більшість з нас звикла до того, що чай заливають окропом і залишають заварюватися доти, доки не згадають про нього, або поки він не охолоне до прийнятної температури. Проте зелений чай, на відміну чорного, дуже чутливий до способу приготування. При неправильному підході він може бути надмірно терпким, гірким у роті.
Зелений чай заварюють водою з температурою від 65 до 85 °С. Щоб визначити, яка температура підходить саме вашому сорту, уважно прочитайте інструкцію на упаковці. Якщо нічого не сказано, знімайте чайник з вогню, коли з дна почнуть підійматися перші бульбашки повітря. Далі потрібно залити заварку гарячою водою.
Пам’ятайте, це ще не чай. Воду із чайника потрібно злити приблизно за хвилину. Потім знову залити заварку водою і дати настоятися чаю 2-4 хвилини (або стільки, скільки зазначено в інструкції на упаковці). Після цього чай переливають в іншу місткість і змішують із молоком у пропорції 1:1. Молоко потрібно використовувати нежирне – 1-1.5% відмінно підійде.
Рис для дієти гейш
Вважається, що краще використовувати коричневий рис, але багато прихильників цієї дієти обходяться звичайним. Перед приготуванням рис потрібно ретельно промити та замочити холодною водою, дати йому настоятися хоча б годину, змінити воду та зварити до повної готовності.
Готувати рис потрібно у великій кількості води, яку зливають після того, як каша буде готова. Щоб рис був більш розсипчастим, після того, як злити гарячу воду, промийте його в холодній. Це зупинить процес розварювання.
Меню дієти
Дієта гейші передбачає триразове харчування з можливістю двох перекусів.
- Сніданок: 2 чашки зеленого чаю з молоком;
- Обід: тарілка рису зі склянкою молока;
- Вечеря: чашка чаю з молоком і тарілка рису.
- Перекуси: 2 чашки чаю з молоком можна випити протягом дня в довільний час.
Крім цього, дозволяється пити необмежену кількість мінеральної води без газу.
Протипоказання та побічні ефекти
Усі екстремально низькокалорійні дієти характеризуються сильним підвищенням апетиту після переходу до звичайного харчування. Якщо під час дієти ви тримаєтеся з останніх сил, гріючи себе думками про скинуті кілограми та майбутнє закінчення мук, то потім вас уже ніщо не зупинить. У тандемі з уповільненим після голодування метаболізмом це може призвести до значного збільшення у вазі в порівнянні з періодом до початку дієти.
Також дієта гейш має інші неприємні наслідки голодних і радикальних дієт: можливе запаморочення, порушення когнітивних функцій, біль у животі, слабкість, нудота, мігрень, безсоння, нав’язливі думки про їжу, дратівливість, зниження тиску та температури тіла тощо. Такі дієти не рекомендуються для зниження маси тіла людям, чия вага знаходиться в межах норми або вище за неї менш ніж на 10 кг.
Також дієта гейш протипоказана вагітним і жінкам, що годують, підліткам, людям похилого віку, людям зі зниженим тиском, серцево-судинними захворюваннями, порушеннями роботи нервової системи і т.д. Під час подібних напівголодних дієт потрібно звести до мінімуму будь-яку фізичну активність, а також діяльність, яка потребує підвищеної уважності чи обережності.
Також потрібно враховувати, що вам доведеться збільшити тривалість сну хоч би до 10 годин. Починаючи з другого дня, ви можете сильно втомлюватись і мати проблеми з концентрацією уваги. Перш ніж сісти на будь-яку низькокалорійну дієту, проконсультуйтеся з лікарем, щоб оцінити своє стояння здоров’я та можливості обмеження раціону.