Чіабатта – рецепт приготування

Чіабатта Кулінарія

Відмінний рецепт смачної чіабатти з м’ясом, готуйте із задоволенням! Чіабатта – це не просто булочка, а шедевр італійської кухні. Хліб, випечений власноруч, це знак якості будь-якої господині. Спробуйте цікавий рецепт. Начинку можна підбирати на свій смак або не додавати взагалі.

Час підготовки: 15 хв.

Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: 4

Складові:

  • борошно: 3,5 – стакани;
  • вода: 1,5 – стакани;
  • сухі дріжджі: 1,5 – ч. л;
  • сіль:1,5 – ч. л;
  • цукор:1,5 – ч. л;
  • яйце:1 – шт;
  • печериці: 100 – г;
  • цибуля: 1 – шт;
  • шинка: 100 – г;
  • італійські трави

Спосіб приготування чіабатти

  1. Борошно просіяти, додати сіль, цукор, дріжджі, воду. Замісити тісто.
  2. Накрити тісто рушником і поставити у тепле місце на 1,5 години.
  3. Дрібно порізати цибулю і спасерувати її.
  4. Окремо підсмажити шинку, нарізавши маленькими шматочками.
  5. Окремо підсмажити гриби, нарізавши невеликими скибочками.
  6. Тісто знову вимісити, після чого поділити на дві частини. Розкачати кожну у формі овалу. Посередині викласти начинку. Перша — цибуля та гриби. Друга — шинка та гриби. З боків овалів зробити розрізи і переплести по черзі, як у косу.
  7. Змастити яйцем і посипати італійськими травами.
  8. Випікати чіабатту до золотистої скоринки протягом 30-40 хвилин при 180 градусах.

Хліб чіабатта – відмінна страва, яка прикрасить кожен стіл, його приємно їсти не тільки з вершковим маслом або начинкою, але і просто так, без добавок! Також при приготуванні чіабатти актуально використовувати цибулю шалот, її оригінальний смак надасть нашій чіабатті оригінальності.

Крім того, чіабатта готується досить швидко, всього за годину ви можете приготувати свіжий хліб!

Оцініть статтю