Песто – популярний соус італійської кухні на основі оливкової олії, базиліку та сиру. Зазвичай песто має специфічний зелений колір. Існує різновид соусу червоного кольору – Червоний соус песто, це коли до соусу також додаються в’ялені на сонці томати.
Інгредієнти:
- 0,5 склянки – в’ялених томатів (нарізаних шматочками),
- 2-3 зубчики часнику,
- 150 мл оливкової олії,
- 100 г очищених кедрових горішків,
- 50 г тертого пармезану,
- 6 гілочок свіжого базиліка,
- 0,5 ч. ложки солі,
- 1/4 ч. ложки – чорного меленого перцю.
Приготування:
Зелень базиліка вимити, обсушити. Часник очистити, вимити. У чашу блендера покласти томати, листя базиліка, часник та тертий сир, подрібнювати кілька хвилин. Додати горіхи, 1/4 склянки оливкової олії, подрібнювати близько хвилини. Додати масло, що залишилося, приправити сіллю і перцем. Соус песто готовий.
Червоний соус песто чудово підходить не лише до пасти, а й до ніжних вершкових сирів. Він чудово доповнить смак приготованого на вугіллі м’яса, а також печених овочів, особливо баклажанів.