Буженина з гірчичним соусом – рецепт приготування. Це дуже смачно й нема нічого складного в процесі приготування.
Вам знадобиться:
- 800 гр. нежирної свинини
- овочі на смак
- 3 ст. ложки гірчиці
- 6-7 зубчиків часнику
- мелений чорний перець
- вода
- сіль
Для соусу :
- 100 гр. гірчиці
- 100 мл. води
- 3 ст. ложки цукру
- 100 гр. майонезу
Приготування буженини з гірчичним соусом
Сіль розведіть у воді. Приблизно 2-3 ст. ложки солі на 1 літр води. Замочіть у цьому розсолі шматок м’яса. Поставте його на добу в холодильник. Підготовлене м’ясо надріжте в кількох місцях. Нашпигуйте його шматочками часнику. Поперчіть. Обмажте злегка гірчицею. Потримайте близько 1 години в холодильнику. Можна більше. Потім скрутіть рулетом. Закріпіть кулінарною ниткою.
Покладіть м’ясо на вистелене пергаментом деко. Готуйте 30 хвилин за температури 220 градусів. Потім ще близько 2 годин за температури 180 градусів. Періодично поливайте м’ясо розсолом.
Приготуйте соус. Для цього розведіть цукор у воді. Поставте на вогонь. Варіть 1-2 хвилини після закипання. Додайте гірчицю. Розмішайте. Потім додайте майонез. Ретельно все розмішайте.
Подавайте буженину з відвареними овочами, нарізавши шматочками. І полив гірчичним соусом.