Буженина з гірчичним соусом – рецепт приготування

Буженина з гірчичним соусом Кулінарія

Буженина з гірчичним соусом – рецепт приготування. Це дуже смачно й нема нічого складного в процесі приготування.

Вам знадобиться:

  • 800 гр. нежирної свинини
  • овочі на смак
  • 3 ст. ложки гірчиці
  • 6-7 зубчиків часнику
  • мелений чорний перець
  • вода
  • сіль

Для соусу :

  • 100 гр. гірчиці
  • 100 мл. води
  • 3 ст. ложки цукру
  • 100 гр. майонезу

Приготування буженини з гірчичним соусом

Сіль розведіть у воді. Приблизно 2-3 ст. ложки солі на 1 літр води. Замочіть у цьому розсолі шматок м’яса. Поставте його на добу в холодильник. Підготовлене м’ясо надріжте в кількох місцях. Нашпигуйте його шматочками часнику. Поперчіть. Обмажте злегка гірчицею. Потримайте близько 1 години в холодильнику. Можна більше. Потім скрутіть рулетом. Закріпіть кулінарною ниткою.

Покладіть м’ясо на вистелене пергаментом деко. Готуйте 30 хвилин за температури 220 градусів. Потім ще близько 2 годин за температури 180 градусів. Періодично поливайте м’ясо розсолом.

Приготуйте соус. Для цього розведіть цукор у воді. Поставте на вогонь. Варіть 1-2 хвилини після закипання. Додайте гірчицю. Розмішайте. Потім додайте майонез. Ретельно все розмішайте.

Подавайте буженину з відвареними овочами, нарізавши шматочками. І полив гірчичним соусом.

Оцініть статтю