Буріто з м’ясом – рецепт приготування

Буріто з м’ясом Кулінарія

У цій швидкій страві використовується яловичина, але щоб м’ясо швидко приготувалося і було м’яким, важливо брати ту частину, що підходить для смаження — вирізку, тонкий або товстий край. У крайньому випадку можна взяти нежирну свинину або птицю.

Час приготування: 20 хв
Порцій: 2
Калорійність: 424 кКал на порцію

Інгредієнти:

  • 100 гр ріпчастої цибулі
  • Селера стебловова 50 гр
  • Рослинна олія 10 мл
  • Яловича вирізка 150 гр
  • Квасоля червона у власному соку 200 гр
  • Томатне пюре 100 гр
  • Сіль морська пів ч.л.
  • Цибуля зелена 20 гр
  • Тортілья 2 шт.

Приготування буріто з м’ясом:

  1. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями, стебло селери поперечними скибочками, а гострий перець тонкими кільцями. Якщо хочете менш гостру страву — видаліть насіння у перцю. Обсмажте овочі до прозорості цибулі на великій сковороді, помішуючи.
  2. М’ясо очистіть від плівок, наріжте соломкою впоперек волокон.
  3. Покладіть м’ясо в сковороду, смажте на великому вогні, часто помішуючи, доки м’ясо не втратить червоний відтінок.
  4. Додайте квасолю і томатне пюре.
  5. Прогрійте все разом, посоліть і готуйте кілька хвилин, щоб випарилася зайва рідина. Консистенція начинки повинна бути такою, щоб її можна було загорнути в тортилью і вона не витікала б звідти. У самому кінці додайте дрібно нарізану цибулю.
  6. Тортилії підігрійте на сухій сковороді з обох сторін (або потримайте півхвилини в мікрохвильовій печі), щоб вони стали м’якими. У кожну тортилью покладіть половину начинки і загорніть коржик з трьох сторін на зразок пакетику, щоб один край залишився відкритим. Оберніть нижню частину фольгою, щоб зручніше було тримати і буріто не розгорталася.
  7. Подавайте буріто гарячим, зі сметаною або соусом гуакамоле.
Оцініть статтю