Борщ з квашеної капусти

Борщ з квашеної капусти Кулінарія

Цей рецепт борщу особливо актуальний в зимовий період, коли квашену капесту можна знайти на кожному кроці. Приготування просте, проте борщ дуже смачний!

Вам знадобиться:

  • Вода – 1.5 літра
  • Олія – 50 г
  • Буряк – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Цибулина – 1 шт
  • Картопля – 2 шт
  • Квашена капуста – 150 г
  • М’якоть томатів – 100 г
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Телятина – 250 г
  • Чорнослив – 3 шт
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль, чорний перець, сік лимона

Спосіб приготування:

  1. Готове до кулінарної обробки м’ясо наріжте невеликими шматочками. Залийте водою, доведіть до кипіння, злийте воду. Якщо необхідно, промийте каструлю. М’ясо поверніть в каструлю, знову залийте водою, доведіть до кипіння і відваріть до готовності м’яса на невеликому вогні.
  2. Очищені буряки, моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте кубиком. Буряк збризніть лимонним соком, щоб зберегти яскравість і свіжість смаку. Цибулю, буряк, моркву виложіть на сковороду і тушкуйте на олії 5 хвилин.
  3. Додайте квашену капусту і тушкуйте ще 15 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Додайте томати, цукор і тушкуйте ще 5 хв.
  5. Додайте подрібнений часник порізаний чорнослив і тушкуйте ще 5 хвилин.
  6. Очищену картоплю наріжте брусочками.
  7. У м’ясний бульйон долийте, якщо необхідно води, викладіть картоплю і варіть 10 хвилин. Додайте
  8. тушковані овочі, якщо потрібно, приправте сіллю і перцем, доведіть до кипіння і вимикайте.
  9. Залиште настоятися під кришкою мінімум 10 хвилин. Борщ з квашеної капусти готовий.

Смачного!

Оцініть статтю