Цей рецепт борщу особливо актуальний в зимовий період, коли квашену капесту можна знайти на кожному кроці. Приготування просте, проте борщ дуже смачний!
Вам знадобиться:
- Вода – 1.5 літра
- Олія – 50 г
- Буряк – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Цибулина – 1 шт
- Картопля – 2 шт
- Квашена капуста – 150 г
- М’якоть томатів – 100 г
- Цукор – 1 ч.л.
- Телятина – 250 г
- Чорнослив – 3 шт
- Часник – 3 зубчики
- Сіль, чорний перець, сік лимона
Спосіб приготування:
- Готове до кулінарної обробки м’ясо наріжте невеликими шматочками. Залийте водою, доведіть до кипіння, злийте воду. Якщо необхідно, промийте каструлю. М’ясо поверніть в каструлю, знову залийте водою, доведіть до кипіння і відваріть до готовності м’яса на невеликому вогні.
- Очищені буряки, моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте кубиком. Буряк збризніть лимонним соком, щоб зберегти яскравість і свіжість смаку. Цибулю, буряк, моркву виложіть на сковороду і тушкуйте на олії 5 хвилин.
- Додайте квашену капусту і тушкуйте ще 15 хвилин, періодично помішуючи.
- Додайте томати, цукор і тушкуйте ще 5 хв.
- Додайте подрібнений часник порізаний чорнослив і тушкуйте ще 5 хвилин.
- Очищену картоплю наріжте брусочками.
- У м’ясний бульйон долийте, якщо необхідно води, викладіть картоплю і варіть 10 хвилин. Додайте
- тушковані овочі, якщо потрібно, приправте сіллю і перцем, доведіть до кипіння і вимикайте.
- Залиште настоятися під кришкою мінімум 10 хвилин. Борщ з квашеної капусти готовий.
Смачного!