Бісквітний рулет – чудовий десерт до чаю чи кави, коли до вас раптово прийшли гості. Рецепт дуже простий у приготуванні та не займає багато часу. Порадуйте себе та своїх близьких таким десертом.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна
- щіпка лимонної кислоти
- 0,4 кг згущеного молока
Процес приготування:
- Беремо дві миски та яйця з холодильника. Розділяємо білки від жовтків, так щоб жовток не потрапив у білок.
- Додаємо 0,5 склянки цукру в білок і 0,5 склянки цукру в жовток. До білка додаємо щіпку лимонної кислоти, щоб білки краще збивалися.
- Першими починаємо збивати міксером білки, спочатку на мінімальній швидкості до утворення білої пінки та поступово переходячи до максимальної. Збиваємо до утворення піків із піни, які не розтікаються.
- Потім збиваємо жовтки протягом 1 хвилини.
- Коли жовтки збиті, додаємо до них просіяне борошно, і акуратно перемішуємо. Вийде густе тісто, потім поступово по 1-2 столові ложки додаємо збиті білки і помішуємо за годинниковою стрілкою. В результаті отримаємо тісто за консистенцією, схоже на густу сметану.
- Коли тісто готове, рівномірно розподіляємо його на заздалегідь приготоване деко, змащене маслом і посипане борошном.
- Відправляємо у розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.
- Тим часом, поки печеться бісквітний корж, готуємо чим змащуватимемо рулет, наприклад згущене молоко.
- Коли корж готовий витягаємо його з духовки і перевертаємо верх дном.
- Швидко змащуємо начинкою, щоб не охолонув корж (тріскатимуться кінчики рулету). Після того, як змастили, згортаємо корж рулетом і замотуємо в газету і залишаємо щоб охолонув.
- Коли рулет охолоне він готовий до вживання.
Смачного!