Бісквітний рулет – рецепт приготування

Бісквітний рулет Кулінарія

Бісквітний рулет – чудовий десерт до чаю чи кави, коли до вас раптово прийшли гості. Рецепт дуже простий у приготуванні та не займає багато часу. Порадуйте себе та своїх близьких таким десертом.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • щіпка лимонної кислоти
  • 0,4 кг згущеного молока

Процес приготування:

  1. Беремо дві миски та яйця з холодильника. Розділяємо білки від жовтків, так щоб жовток не потрапив у білок.
  2. Додаємо 0,5 склянки цукру в білок і 0,5 склянки цукру в жовток. До білка додаємо щіпку лимонної кислоти, щоб білки краще збивалися.
  3. Першими починаємо збивати міксером білки, спочатку на мінімальній швидкості до утворення білої пінки та поступово переходячи до максимальної. Збиваємо до утворення піків із піни, які не розтікаються.
  4. Потім збиваємо жовтки протягом 1 хвилини.
  5. Коли жовтки збиті, додаємо до них просіяне борошно, і акуратно перемішуємо. Вийде густе тісто, потім поступово по 1-2 столові ложки додаємо збиті білки і помішуємо за годинниковою стрілкою. В результаті отримаємо тісто за консистенцією, схоже на густу сметану.
  6. Коли тісто готове, рівномірно розподіляємо його на заздалегідь приготоване деко, змащене маслом і посипане борошном.
  7. Відправляємо у розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.
  8. Тим часом, поки печеться бісквітний корж, готуємо чим змащуватимемо рулет, наприклад згущене молоко.
  9. Коли корж готовий витягаємо його з духовки і перевертаємо верх дном.
  10. Швидко змащуємо начинкою, щоб не охолонув корж (тріскатимуться кінчики рулету). Після того, як змастили, згортаємо корж рулетом і замотуємо в газету і залишаємо щоб охолонув.
  11. Коли рулет охолоне він готовий до вживання.

Смачного!

Оцініть статтю