Безпрограшне поєднання картоплі і м’яса, відмінний варіант сніданку у вихідний. А головне не тільки смачно, але і ситно! У Білорусі деруни з м’ясом ще називають Чаклуни. Подавати гарячими зі сметаною.
Кількість порцій: 4
Підготовка: 10 хв
Приготування: 25 хв
Інгредієнти:
- 4 великих очищених картоплини
- 1 яйце
- фарш 230 грамів (яловичий, можна замінити свинячим, або сумішшю свинячого і яловичого 1:1)
- 2 зубчики дрібно нарізаного часнику
- половина середньої цибулини
- 4 столових ложки борошна
- 4 столових ложки оливкової олії
- сіль
- перець
- сметана для подачі
Приготування білоруських дерунів з м’ясом:
- Натерти картоплю на дрібній тертці (або подрібнити в кухонному комбайні). Віджати зайву рідину (можна зробити це за допомогою паперового рушника).
- Змішати разом картоплю, яйце і борошно. Посолити і поперчити за смаком.
- У сковороді середнього розміру, розігріти одну столову ложку масла. Цибулю і часник обсмажити 2 хвилини. Додати фарш, посолити, поперчити і готувати на середньому вогні, поки м’ясо не перестане бути червоним. (М’ясо необов’язково обсмажувати, багато хто воліє викладати фарш сирим, зазвичай тонкий коржик добре встигає прожаритися).
- В іншій сковороді розігріти дві столові ложки олії на середньому вогні. Викласти півтори столової ложки картопляної суміші. Злегка розрівняти і покласти наверх півтори столові ложки фаршу (розподілити начинку по всьому дранікові). Потім покласти ще півтори столові ложки картопляної суміші, розрівняти, щоб вона повністю покривала м’ясо.
- Смажити близько 5 хвилин на кожен бік, до золотистої скоринки. Подавати гарячими зі сметаною.