Простий і приємний рецепт, що допомагає вжити надлишки бананів, а заодно зробити смачний солодкуватий хліб до чаю або кави. Особливо здорово проявляються у випічці і поєднані аромати бананів і коричневого цукру.
Інгредієнти для приготування бананового хліба:
- Банани 3 шт.
- Цукор коричневий 70 гр
- Сіль 1/4 ч.л.
- Борошно пшеничне 500 гр
- Дріжджі сухі швидкодіючі 5 гр
- Волоський горіх 150 гр
Приготування бананового хліба:
- Банани очистити і перетворити на пюре за допомогою блендера.
- У бананове пюре долити води, щоб вийшло 300-320 мл рідини, додати коричневий цукор і сіль.
- Борошно просіяти у велику миску і додати дріжджі.
- У борошні зробити поглиблення і влити туди бананову суміш.
- Зібрати тісто в кулю і інтенсивно місити хвилин 10, а потім поставити в тепле місце на 40-50 хвилин для підйому.
- Коли тісто збільшиться в об’ємі вдвічі, додати в нього нарізані горіхи, сформувати невеликі батончики або булочки і викласти на посипаний борошном деко. Можна посипати зверху коричневим цукром або змастити медом.
- Дати батончикам бананового хлібу постояти 15-20 хвилин, щоб вони трохи піднялися, а потім поставити в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин