Баклажани в томатному соусі

Баклажани в томатному соусі Кулінарія

Маринад:

  • 1,5 літра води
  • 0,5 літра томатного соку (або помідори на м’ясорубку)
  • (Можна замість води 1,5 томатного соку)
  • 0,5 літра оцту
  • 0,5 літра олії
  • 0,5 літра цукру

На м’ясорубку:

  • 4 цибулі великі
  • 2 гірких перчини
  • 1 кг солодкого перцю
  • можна пучок петрушки покришити
  • сіль за смаком
  • На таку порцію потрібно 6-7 кг баклажанів.

Приготування баклажанів у томатному соусі:

  1. Порізати на 6-8 шматочків.
  2. Залити добре підсоленою водою на 2 години (гіркота вийде)
  3. Маринад і отриману суміш на м’ясорубку перемелюємо і ставимо варити в алюмінієвій каструлі, або в казанок, щоб не пригоріли.
  4. Коли закипить, засипаємо баклажани, скільки влізе, бо все не поміститься за раз.
  5. Варити 10-15 хвилин, потім накладати в стерилізовані банки баклажани та заливати сумішшю. Закочувати.
  6. У суміш, що залишилася в каструлі, засипаємо решту баклажанів і знову варимо 10-15 хвилин.
  7. Вихід 12 півлітрових баночок.

Смачного.

Оцініть статтю