Маринад:
- 1,5 літра води
- 0,5 літра томатного соку (або помідори на м’ясорубку)
- (Можна замість води 1,5 томатного соку)
- 0,5 літра оцту
- 0,5 літра олії
- 0,5 літра цукру
На м’ясорубку:
- 4 цибулі великі
- 2 гірких перчини
- 1 кг солодкого перцю
- можна пучок петрушки покришити
- сіль за смаком
- На таку порцію потрібно 6-7 кг баклажанів.
Приготування баклажанів у томатному соусі:
- Порізати на 6-8 шматочків.
- Залити добре підсоленою водою на 2 години (гіркота вийде)
- Маринад і отриману суміш на м’ясорубку перемелюємо і ставимо варити в алюмінієвій каструлі, або в казанок, щоб не пригоріли.
- Коли закипить, засипаємо баклажани, скільки влізе, бо все не поміститься за раз.
- Варити 10-15 хвилин, потім накладати в стерилізовані банки баклажани та заливати сумішшю. Закочувати.
- У суміш, що залишилася в каструлі, засипаємо решту баклажанів і знову варимо 10-15 хвилин.
- Вихід 12 півлітрових баночок.
Смачного.