Баклажани фаршировані рисом і куркою

Баклажани фаршировані рисом і куркою Кулінарія

Баклажани, фаршировані рисом і куркою – приклад того, як з найбільш доступних продуктів, в короткий термін, навіть недосвідчений кулінар може приготувати смачну, корисну та недорогу страву до обіду. Заздалегідь відваріть круглий рис і розігрівайте духову шафу (170-180 градусів), а також підготуйте невеликий шматок фольги або пергаменту, щоб страва приготувався швидко.

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 2

Інгредієнти для приготування фаршированих рисом і куркою баклажанів:

  • середній баклажан;
  • 100 г вареного рису;
  • 250 г фаршу курячого;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • пучок кінзи;
  • стручок червоного перцю чилі;
  • 20 мл оливкової олії;
  • сіль, спеції за смаком.

Спосіб приготування баклажанів, фаршированих рисом і куркою:

Вибираємо баклажан – для порції, достатньої на обід дорослій людині, потрібен овоч середнього розміру, половинка якого вмістить багато начинки. Готуємо за принципом – половина баклажана на одну порцію.

Отже, зрілий баклажан з пружною шкіркою миємо, відрізаємо плодоніжку, розрізаємо рівно навпіл.

Чайною ложкою вибираємо середину, залишаючи бортик товщиною близько сантиметра.

М’якуш використаємо для начинки.

Готуємо фарш для начинки баклажанів:

Спочатку обсмажуємо в оливковій олії дрібно нарізану головку ріпчастої цибулі до прозорого стану.

Додаємо до цибулі курячий фарш. В моєму рецепті домашній фарш з філе курячої грудки, але ви можете готувати з будь-яким м’ясом (свинина, яловичина, телятина).

Дрібно нарізуємо пучок кінзи. Якщо ця зелень вам не подобається, то приправте начинку селерою, петрушкою або кропом.

Очищаємо від насіння і мембрани невеликий стручок червоного перцю чилі. Дрібно ріжемо і додаємо до страви. Спробуйте перчик на смак, від гострого стручка досить відрізати половинку.

Додаємо варений рис. Раджу використовувати клейкі сорти рису, наприклад, арборіо або круглий. Це необхідно для того, щоб начинка не вийшла розсипчастою.

Розігріваємо в пательні з товстим дном столову ложку оливкової олії. М’якуш із баклажана, нарізаємо дрібними кубиками, кидаємо в розігріту олію. Обсмажуємо 5 хвилин.

Додаємо баклажани до решти інгредієнтів, солимо. На цю кількість фаршу знадобиться 3-4 г дрібної солі, але це індивідуально.

Ретельно перемішуємо фарш.

Наповнюємо половинки баклажанчиків начинкою. Якщо її вийшло багато, то сміливо робіть високий горбок з рису з куркою – не розвалиться, так як продукти склеїлися.

Форму для запікання змащуємо олією, кладемо начинені овочі.

Ставимо форму на середню полицю духової шафи, нагрітої до 180 градусів за Цельсієм. Запікаємо приблизно 18-20 хвилин. Можна вкрити форму складеним у кілька шарів пергаментом для випічки або фольгою, це прискорить процес. А щоб отримати рум’яну скоринку зверху, за 5 хвилин до готовності включаємо гриль.

Посипаємо фаршировані рисом і куркою баклажани дрібно нарізаною кінзою.

До столу баклажани фаршировані рисом і куркою, подаємо з соусом із сметани та зелені або з домашнім кетчупом, тут на смак і колір.

Баклажани, фаршировані рисом і куркою готові. Приємного апетиту!

Оцініть статтю