Влітку ми намагаємося частіше бувати на природі, а яка природа без смачного шашлику, який виходить при правильному підборі маринаду для м’яса. Для Вас 5 найкращих маринадів для шашликів зі свинини, баранини, яловичини, курки. Рецепти маринадів дуже легкі в приготуванні й не займуть багато часу.
Маринад гострий для свинини.
Інгредієнти на 500 г м’яса: олія соняшникове – 2 ст. л, чорний і червоний мелений перець – на смак, лавровий лист (мелений), хмелі-сунелі – на смак, 2 середні головки ріпчастої цибулі. Очищену цибулю проженіть через м’ясорубку, влийте олію рослинну, додайте лавровий лист, перець, хмелі-сунелі. У маринад викладіть нарізану свинину і залиште в прохолодному місці (наприклад, холодильнику) на 5-6 годин.
Маринад для курки.
Інгредієнти на 500 г шашлику: Суміш сухих італійських трав, часниковий порошок – 1/2 ч. л, оливкова олія – 3 ст. л, перець мелений і сіль на смак. Філе курки наріжте порційними шматочками, складіть у глибокий посуд. Приправте м’ясо спеціями, видавіть сік половини лимона, додайте оливкову олію. Ретельно перемішайте і дайте промаринуватися протягом 30-40 хвилин.
Маринад для яловичини.
Інгредієнти на 500 г яловичої вирізки: червоне сухе вино – 200 мл, олія оливкова холодного віджиму – 50 мл, естрагон, перець чилі, чебрець до свого смаку, розмарин – 1 гілочка. У глибокій місткості з’єднайте вино з олією, додайте спеції, розмарин і добре перемішайте. Потім у маринад для шашлику опустіть м’ясо і залиште на пів години за кімнатної температури, щоб воно добре просочилося.
Маринад пряний для баранини.
Інгредієнти на 500 г баранини: часник – 3 зубчики, сік лимона – 30 мл, цибуля ріпчаста – 1 шт., сіль, червоний мелений перець на смак. Якомога дрібніше наріжте часник із цибулею, після змішайте з перцем і сіллю. Отриманою сумішшю посипте шматки баранини, перемішайте і дайте промаринуватися 5-6 годин, потім розведіть вогонь і порадуйте друзів (близьких) смачним шашликом.
Маринад на пиві для свинини.
Інгредієнти на 500 г свинини: часник – 2 зубчики, пиво – 100 мл, червоний перець – 1 стручок, соус соєвий – 100 г, мед – 75 г, розмарин одна гілочка. У посуді змішайте інгредієнти з дрібно нарізаним часником. Готовим маринадом залийте шматочки свинини та поставте на ніч у холодильник.
Спробуйте приготувати один із маринадів для шашлику. Смачного!