4 рецепти дивовижного паштету

смачний паштет Кулінарія

Кожна господиня мріє порадувати своїх домашніх чимось смачненьким і при цьому заощадити час на готуванні. Сьогодні ми підкажемо, як це зробити. Ось 4 рецепти, за якими можна приготувати  дивовижний паштет, кожен з яких може стати як самостійною стравою, так і доповненням до будь-якої трапези.

Грибний паштет

Грибний паштет

Щоб приготувати 200-300 г грибного паштету вам знадобиться:

  • 200 г печериць;
  • чорний мелений перець;
  • 50-80 г білих грибів;
  • сіль;
  • цибулина;
  • 2 зубки часнику;
  • гілочка розмарину;
  • 1 ст. ложка олії;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 мл 20% вершків.

Технологія приготування

  1. Замочити на годину білі гриби, після чого відварити їх протягом п’ятнадцяти хвилин.
  2. Нашаткувати цибулю, подрібнити часник і розмарин. Обсмажити на олії до прозорості цибулі.
  3. Порізати печериці, перемішати їх з білими грибами, додати до цибулі і обсмажувати одну хвилину. Додати туди ж вершки і тушкувати дві-три хвилини.
  4. Посолити, поперчити, збити в блендері і дати охолонути. Після цього перемішати зі злегка талим вершковим маслом.

Печінковий паштет

Печінковий паштет

Для приготування 600-700 г печінкового паштету вам знадобиться:

  • півкіло курячої печінки;
  • чорний мелений перець;
  • 100 г вершкового масла;
  • сіль;
  • пара цибулин;
  • пісна олія;
  • невелика куряча грудка;
  • пара морквин.

Технологія приготування

  1. Обсмажити до готовності (але не пересушити) цибулю з морквою і курячою печінкою. В кінці смаження підсолити і поперчити.
  2. Відварити курячу грудку. Двічі перекрутити її в м’ясорубці разом з обсмаженою печінкою. Додати масло і перекрутити ще раз. Масло додавайте на свій смак.
  3. При бажанні можна покласти до страви подрібнені волоські горіхи, які додадуть паштету вишуканої пікантності.

Паштет з оселедця

Паштет з оселедця

Щоб приготувати 300-600 г паштету з оселедцем вам знадобиться:

  • оселедець слабкого посолу;
  • пара плавлених сирків;
  • маленький пучок петрушки;
  • морквина;
  • майонез;
  • три яйця.

Технологія приготування

  1. Відварені яйця і моркву почистити. Розібрати оселедець, залишивши тільки нарізане дрібними кубиками філе (без кісток).
  2. Двічі перекрутити в м’ясорубці яйця, моркву, сирки, оселедець, і заздалегідь подрібнену зелень.
  3. Ретельно перемішати все з майонезом і відправити в холодильник на 2 години.

Паштет із сьомги

Паштет із сьомги

Щоб приготувати 300-600 г паштету з сьомгою вам знадобиться:

  • 500 г копченої сьомги або кети;
  • 10 каперсів;
  • 50 мл 15-20% вершків;
  • пара маринованих огірків середнього посолу;
  • маленький пучок кропу;
  • чорний мелений перець.

Технологія приготування

  1. Каперси віджати від рідини.
  2. Нарізати дрібними шматочками огірки і рибу
  3. Помістити всі інгредієнти в блендер і добре збити. Додати вершки і збити ще раз. Поперчити, покришити в паштет зелень і ретельно перемішати. Смачного!
Оцініть статтю