Кожна господиня мріє порадувати своїх домашніх чимось смачненьким і при цьому заощадити час на готуванні. Сьогодні ми підкажемо, як це зробити. Ось 4 рецепти, за якими можна приготувати дивовижний паштет, кожен з яких може стати як самостійною стравою, так і доповненням до будь-якої трапези.
Зміст
Грибний паштет
Щоб приготувати 200-300 г грибного паштету вам знадобиться:
- 200 г печериць;
- чорний мелений перець;
- 50-80 г білих грибів;
- сіль;
- цибулина;
- 2 зубки часнику;
- гілочка розмарину;
- 1 ст. ложка олії;
- 50 г вершкового масла;
- 50 мл 20% вершків.
Технологія приготування
- Замочити на годину білі гриби, після чого відварити їх протягом п’ятнадцяти хвилин.
- Нашаткувати цибулю, подрібнити часник і розмарин. Обсмажити на олії до прозорості цибулі.
- Порізати печериці, перемішати їх з білими грибами, додати до цибулі і обсмажувати одну хвилину. Додати туди ж вершки і тушкувати дві-три хвилини.
- Посолити, поперчити, збити в блендері і дати охолонути. Після цього перемішати зі злегка талим вершковим маслом.
Печінковий паштет
Для приготування 600-700 г печінкового паштету вам знадобиться:
- півкіло курячої печінки;
- чорний мелений перець;
- 100 г вершкового масла;
- сіль;
- пара цибулин;
- пісна олія;
- невелика куряча грудка;
- пара морквин.
Технологія приготування
- Обсмажити до готовності (але не пересушити) цибулю з морквою і курячою печінкою. В кінці смаження підсолити і поперчити.
- Відварити курячу грудку. Двічі перекрутити її в м’ясорубці разом з обсмаженою печінкою. Додати масло і перекрутити ще раз. Масло додавайте на свій смак.
- При бажанні можна покласти до страви подрібнені волоські горіхи, які додадуть паштету вишуканої пікантності.
Паштет з оселедця
Щоб приготувати 300-600 г паштету з оселедцем вам знадобиться:
- оселедець слабкого посолу;
- пара плавлених сирків;
- маленький пучок петрушки;
- морквина;
- майонез;
- три яйця.
Технологія приготування
- Відварені яйця і моркву почистити. Розібрати оселедець, залишивши тільки нарізане дрібними кубиками філе (без кісток).
- Двічі перекрутити в м’ясорубці яйця, моркву, сирки, оселедець, і заздалегідь подрібнену зелень.
- Ретельно перемішати все з майонезом і відправити в холодильник на 2 години.
Паштет із сьомги
Щоб приготувати 300-600 г паштету з сьомгою вам знадобиться:
- 500 г копченої сьомги або кети;
- 10 каперсів;
- 50 мл 15-20% вершків;
- пара маринованих огірків середнього посолу;
- маленький пучок кропу;
- чорний мелений перець.
Технологія приготування
- Каперси віджати від рідини.
- Нарізати дрібними шматочками огірки і рибу
- Помістити всі інгредієнти в блендер і добре збити. Додати вершки і збити ще раз. Поперчити, покришити в паштет зелень і ретельно перемішати. Смачного!