Ми не зменшуємо темпи і продовжуємо удосконалюватися духовно та фізично в жаркі плюс тридцять і пронизливі холоди. Щоб забезпечити собі потужний заряд енергії навіть на дієті, почніть ранок смачно. Правильний та корисний сніданок — чи можливо в ньому секрет супергероїв? Редакція журналу “Шановна” розповідає, які страви потрібно готувати вранці, щоб зберегти фігуру і залишатися в хорошому настрої.
Салат із зеленню, хлібом та яйцем
Смачний масляний тост сам по собі хороший, але якщо до нього додати яйце і зелень, вийде неймовірно ситний сніданок, який не завдасть шкоди фігурі. Змінюйте інгредієнти на свій смак – це нескінченно гнучкий шаблон. Крім того, на приготування такого простого шедевра потрібно не більше 15 хвилин.
Інгредієнти:
- 1-2 яйця;
- 1–2 скибочки хліба;
- пучок зелені (руккола, шпинат, свіжозрізані трави чи капуста);
- сіль (краще морська), перець за смаком.
Яйця варіть 5-7 хвилин, а потім помістіть у холодну воду з льодом. Тим часом займіться підготовкою інших інгредієнтів. Хліб злегка підсмажте на сковорідці чи тостері. По готовності змастіть його вершковим маслом і розірвіть на невеликі шматочки, поклавши в тарілку. Над тостом розкидайте зелень. Очистіть яйця і розріжте їх навпіл. Укладіть на подушку із зелені, посипте сіллю та перцем.
Запечені яйця з помідорами та базиліком
Ідеальна комбінація для тих, хто худне і тих, хто в ідеальній формі. У сезон помідорів не відмовте собі в задоволенні поласувати легким і смачним сніданком — урізноманітніть свій раціон яскравими ідеями.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 200 гр помідорів чері;
- 100 г пармезану;
- 1 пучок базилік;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- сіль, перець за смаком.
Помідори розріжте навпіл і викладіть у спеціальну керамічну форму для випікання. Можна використовувати маленьку чавунну сковорідку. Запікати в духовці 12 хвилин при температурі 180-200°С. Дістаньте форму і якщо з помідорів вийшло багато рідини, трохи злийте її. Потім посипте помідори натертим пармезаном. Сирно-овочеву подушку полийте олією і додайте подрібнене листя базиліка. Зверху розбийте яйця. Знову поставте в духовку на 8-10 хвилин. Готову страву прикрасьте листям базиліка.
Запечені яйця з овочами
Це неймовірно легка та смачна страва, яку можна міняти на свій смак. Комбінація інгредієнтів може бути різною – не соромтеся експериментувати. Але ось вам опорний конспект, який допоможе створити власний кулінарний шедевр.
Інгредієнти:
- 2 невеликі помідори або 100 гр помідорів чері;
- 2 білих гриба;
- 2 яйця;
- 1 ст. л. сметани;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- сіль, перець за смаком.
Розігрійте духовку до 180-200 ° С. На листі для випічки змочіть помідори оливковою олією і відправте в духовку на 15-20 хвилин, поки шкірка не почне морщитися. Наріжте гриби та підсмажте на повільному вогні. Білки відокремте від жовтків і змішайте зі сметаною. У форму покладіть вершкове масло і відправте в духовку, доки воно не розтопиться. Після вилийте збиті білки зі сметаною та гриби, а зверху додайте жовтки. Посипте сіллю та перцем. Запікайте 10-15 хвилин.