3 найсмачніші рецепти курячих крилець

3 найсмачніші рецепти курячих крилець Кулінарія

Серед м’ясоїдів, мабуть, немає людей, яким би не подобалися запечені курячі крильця. Ось 3 найкращих, на наш погляд, рецепти курячих крилець, на приготування яких потрібно зовсім небагато часу та сил. Ваші близькі оцінять будь-яку з цих страв і будуть вам по-справжньому вдячні.

Рецепт гострих курячих крилець

Ось простий і дуже смачний рецепт пряних курячих крилець із низьким вмістом вуглеводів, розрахований на 6 порцій.

Рецепт гострих курячих крилець

Необхідні інгредієнти:

  • масло-спрей
  • 16 курячих крилець
  • ½ чайної ложки часникового порошку
  • ½ чайної ложки кайєнського перцю
  • ½ чайної ложки паприки
  • ½ чайної ложки цибульного порошку
  • 2 столові ложки дрібно нарізаної петрушки
  • сіль та чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Обпаліть крильця над відкритим полум’ям, щоб позбутися будь-якого пір’я, що залишилося. Після чого промийте їх під проточною водою та промокніть паперовим рушником.
  2. Нагрійте духовку.
  3. Змішайте в мисці всі спеції і оббризкайте крильця олією з усіх боків.
  4. Обмастіть крильця спеціями і розкладіть на деку в один шар.
  5. Запікайте при температурі 170º протягом 15-20 хвилин (готовність перевіряти зубочисткою), кілька разів перевертаючи під час запікання. Після цього можна одразу подавати.

Курячі крильця Буффало

Цей рецепт розрахований на 8 порцій.

Курячі крильця Буффало

Необхідні інгредієнти:

  • 8 столових ложок соусу Frank’s RedHot Original
  • 8 столових ложок соусу Frank’s RedHot Buffalo Wings Sauce
  • 1.5 кг курячих крилець

Спосіб приготування:

  1. Покладіть крильця в каструлю, залийте водою і варіть протягом 15 хвилин, але так, щоб у процесі варіння вони не розвалилися.
  2. Витягніть крильця з води і дайте їм трохи охолонути.
  3. Акуратно стягніть з крил шкірку.
  4. У зручній жароміцній ємності змішайте два соуси разом, додайте туди ж курячі крильця і ​​добре перемішайте.
  5. Накрийте кришкою і запікайте протягом 30 хвилин за температури 170º.
  6. Після цього відкрийте кришку, перемішайте та запікайте ще 10 хвилин, але вже без кришки.
  7. Подавайте з м’яким плавленим сиром та селерою.

Рецепт хрустких курячих крилець

Секрет хрустких курячих крилець полягає в спеціальному маринаді, в якому крильця повинні томитися щонайменше 1.5 години. Цей рецепт розрахований на дві порції.

Рецепт хрустких курячих крилець

Необхідні інгредієнти:

  • 12 курячих крилець
  • 60 гр. борошна
  • ¼ чайної ложки паприки
  • ¼ чайної ложки кайєнського чи червоного перцю
  • ¼ чайної ложки солі
  • 30 гр. вершкового масла
  • 30 гр. гострого соусу для курки
  • 1 щіпка чорного меленого перцю
  • 1 щіпка часникового порошку

Спосіб приготування:

  1. Покладіть крильця у зручну миску.
  2. Змішайте в невеликій ємності борошно, червоний або кайенський перець і сіль, рівномірно обсипте цією сумішшю курячі крильця, накрийте миску харчовою плівкою та поставте в холодильник на 90 хвилин.
  3. Після цього розігрійте духовку, змастіть лист маслом, викладіть на нього курячі крильця і ​​злегка збризніть їх олією.
  4. Запікайте протягом 45 хвилин при температурі 170 º.
  5. Після цього витягніть крильця з духовки, збризкайте їх маслом ще раз, помістіть знову в духовку і запікайте ще 10 хвилин при температурі 200 º. Це зробить їх хрусткими.
  6. Поки крила запікаються, приготуйте соус. Розігрійте невелику каструлю на повільному вогні, додайте туди вершкове масло, гострий соус, мелений перець, часниковий порошок, зачекайте, поки масло не розтане і добре все перемішайте до однорідної маси.
  7. Полийте соусом курячі крильця і ​​подавайте до столу.
Оцініть статтю