Серед м’ясоїдів, мабуть, немає людей, яким би не подобалися запечені курячі крильця. Ось 3 найкращих, на наш погляд, рецепти курячих крилець, на приготування яких потрібно зовсім небагато часу та сил. Ваші близькі оцінять будь-яку з цих страв і будуть вам по-справжньому вдячні.
Зміст
Рецепт гострих курячих крилець
Ось простий і дуже смачний рецепт пряних курячих крилець із низьким вмістом вуглеводів, розрахований на 6 порцій.
Необхідні інгредієнти:
- масло-спрей
- 16 курячих крилець
- ½ чайної ложки часникового порошку
- ½ чайної ложки кайєнського перцю
- ½ чайної ложки паприки
- ½ чайної ложки цибульного порошку
- 2 столові ложки дрібно нарізаної петрушки
- сіль та чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Обпаліть крильця над відкритим полум’ям, щоб позбутися будь-якого пір’я, що залишилося. Після чого промийте їх під проточною водою та промокніть паперовим рушником.
- Нагрійте духовку.
- Змішайте в мисці всі спеції і оббризкайте крильця олією з усіх боків.
- Обмастіть крильця спеціями і розкладіть на деку в один шар.
- Запікайте при температурі 170º протягом 15-20 хвилин (готовність перевіряти зубочисткою), кілька разів перевертаючи під час запікання. Після цього можна одразу подавати.
Курячі крильця Буффало
Цей рецепт розрахований на 8 порцій.
Необхідні інгредієнти:
- 8 столових ложок соусу Frank’s RedHot Original
- 8 столових ложок соусу Frank’s RedHot Buffalo Wings Sauce
- 1.5 кг курячих крилець
Спосіб приготування:
- Покладіть крильця в каструлю, залийте водою і варіть протягом 15 хвилин, але так, щоб у процесі варіння вони не розвалилися.
- Витягніть крильця з води і дайте їм трохи охолонути.
- Акуратно стягніть з крил шкірку.
- У зручній жароміцній ємності змішайте два соуси разом, додайте туди ж курячі крильця і добре перемішайте.
- Накрийте кришкою і запікайте протягом 30 хвилин за температури 170º.
- Після цього відкрийте кришку, перемішайте та запікайте ще 10 хвилин, але вже без кришки.
- Подавайте з м’яким плавленим сиром та селерою.
Рецепт хрустких курячих крилець
Секрет хрустких курячих крилець полягає в спеціальному маринаді, в якому крильця повинні томитися щонайменше 1.5 години. Цей рецепт розрахований на дві порції.
Необхідні інгредієнти:
- 12 курячих крилець
- 60 гр. борошна
- ¼ чайної ложки паприки
- ¼ чайної ложки кайєнського чи червоного перцю
- ¼ чайної ложки солі
- 30 гр. вершкового масла
- 30 гр. гострого соусу для курки
- 1 щіпка чорного меленого перцю
- 1 щіпка часникового порошку
Спосіб приготування:
- Покладіть крильця у зручну миску.
- Змішайте в невеликій ємності борошно, червоний або кайенський перець і сіль, рівномірно обсипте цією сумішшю курячі крильця, накрийте миску харчовою плівкою та поставте в холодильник на 90 хвилин.
- Після цього розігрійте духовку, змастіть лист маслом, викладіть на нього курячі крильця і злегка збризніть їх олією.
- Запікайте протягом 45 хвилин при температурі 170 º.
- Після цього витягніть крильця з духовки, збризкайте їх маслом ще раз, помістіть знову в духовку і запікайте ще 10 хвилин при температурі 200 º. Це зробить їх хрусткими.
- Поки крила запікаються, приготуйте соус. Розігрійте невелику каструлю на повільному вогні, додайте туди вершкове масло, гострий соус, мелений перець, часниковий порошок, зачекайте, поки масло не розтане і добре все перемішайте до однорідної маси.
- Полийте соусом курячі крильця і подавайте до столу.