Дієта по 3 групі крові

Дієта по 3 групі крові Схуднення

Підібрати оптимальну дієту не так просто. Мета будь-якої дієти – це здоров’я та ідеальна фігура, відповідно до певного типу статури (зріст, вага тощо). Але крім антропометрії є ще генетичні особливості, зокрема взаємозв’язок здоров’я з групою крові. Саме ця кореляція, з урахуванням попереднього досвіду дієтологів, лягла в основу дієти групи крові.

Як працює дієта по групі крові?

Основою цієї системи є положення, що організм людини налаштований на свій індивідуальний раціон, який визначається його групою крові та генетичним типом. У ході досліджень встановлено вплив різних харчових продуктів (зокрема їх лектинів) на рівень гемоглобіну у людей із різними групами крові.

Лектини з’єднуються з цукро-утворювальними речовинами, визначальними групову приналежність, що перебувають у поверхні еритроцитів (червоні кров’яні тільця), і цим «склеюють» їх між собою. Це призводить до різноманітних порушень в організмі людини.

Після 30-річного тестування харчових продуктів (вплив на здоров’я людей з різними групами крові) вони були класифіковані на 3 категорії: «корисні», «нейтральні» та «шкідливі». Поліпшити своє здоров’я можна, якщо виключити з раціону продукти, які негативно впливають на організм. Адже кожен архетип, що визначається групою крові, має свої генетичні схильності до певних захворювань, і ризик збільшується, якщо регулярно вживати продукти, генетично протипоказані. А, перейшовши на дієту за групою крові, можна уникнути подібних ризиків, у тому числі й збільшення ваги.

Тип людей із 3 групою крові. Характеристика

Цей архетип, званий «Кочівники», утворився в епоху масової міграції народів та розвитку скотарства. Люди з 3 групою крові мають хороше здоров’я, потужний імунітет, чутливу травну систему, терпиму до різноманітних харчів, багатих, як білками, так і вуглеводами. Кочівники легко акліматизуються в нових умовах і легко пристосовуються до нової кухні, навіть найекзотичнішої, головне, щоб вона вписувалася в рамки їх дієти. При врівноваженій нервовій системі їм необхідне чергування фізичної та розумової активності.

Раціон при дієті по 3 групі крові

Дієта по 3 групі крові, найлегша, повна і різноманітна з усіх чотирьох систем і поєднує в собі як м’ясоїдів, так і вживання рослинної їжі. На відміну від дієти по 1 групі крові в цій системі можна поєднання у великих кількостях овочів, фруктів, м’яса, риби будь-яких рослинних олій і продуктів з круп. Для грамотного складання раціону дієти по 3 групі крові важливо знати продукти, корисні для організму, а також враховувати нейтральні та шкідливі.

М’ясна дієта
КорисніНейтральніШкідливі
Баранина, ягнятина, кролятина, оленина.Яловичина, телятина, індичата.Свинина (бекон, окіст, серце), курятина, гусятина, каченя, дичина.
Риба і морепродукти  Не рекомендується вживати більшість ракоподібних і молюсків, оскільки вони перетравлюються довше інших продуктів.
Скумбрія, сардина, щука, тріска, пікша, морський окунь, лососеві, палтус, камбала, осетрова та чорна ікра.Короп, оселедець, корюка, смугаста зубатка, форель, кальмар.Анчоус, кам’яний та смугастий окунь, копчений лосось, вугор, восьминіг, краб, креветка, омар, річковий рак.
Молочна дієта
Козяче молоко, знежирене коров’яче молоко, кефір, йогурт, сир, козячі сири, Моцарела, яйця.Цілісне молоко, пахта, молочна сироватка, вершкове масло, м’який сир, соєві молочні продукти, сири Гауда, Швейцарський, Едамський, Емменталь, молочний шербет.Плавлені сирки, морозиво.
Жири
Оливкова олія.Лляна олія, риб’ячий жир.Соняшникова, кукурудзяна та арахісова олії.
Насіння та горіхи. Більшість видів насіння та горіхів не рекомендується вживати, тому що їх лектини заважають роботі підшлункової залози, що виробляє інсулін.
Волоські горіхи та мигдаль.Арахіс, фундук, фісташки, кеш’ю, кедрові горіхи, соняшникове та гарбузове насіння, кунжут та мак.
Бобова дієта
Помаранчева квасоля, червона соя, темні боби.Зелений горошок, стручкова та біла квасоля.Нут (турецький горох), сочевиця, чорні боби.
Злаки та крупи  Доведеться відмовитися від пшениці та жита, чиї лектини, що нейтралізують дію інсуліну, заважаючи тим самим спалюванню жирів. Внаслідок цього відбувається збільшення ваги та зростає ризик серцево-судинних захворювань.
Спельта (рід пшениці), овес, рис, просо.Рис шліфований та бурийПшениця, жито, гречка, ячмінь, кукурудза, амарант (щириця).
Борошняна дієта
Вівсяне та рисове борошно, рисові коржики та пшоняний хліб.Хліб без клейковини, з житнього шроту, з соєвого борошна.Борошно: пшеничне борошно з цільного зерна, житнє та ячмінне. Житній хліб, вироби з пшеничних висівок та з твердої пшениці.
Овочева дієта
Капуста: білокачанна, червонокачанна, броколі, цвітна та брюссельська капуста, капуста. Морква, буряк, петрушка, пастернак. Перець: зелений, жовтий, червоний стручковий. Листя буряків, баклажани, бульби ямсу.Печериці, картопля, огірки, гарбуз, кольрабі, бруква, цибуля ріпчаста і зелена, часник, кріп, корінь селери, хрін, салати, шпинат, спаржа, турнепс, цукіні.Томати, редька, кукурудза, оливки.
Фруктова дієта
Слива, ананас, банан, папая, виноград, журавлина.Яблуко, груша, апельсин, мандарин, грейпфрут, лимон, інжир, ківі, манго, абрикос, персик, чорнослив, вишня, фінік, кавун, диня, малина, полуниця, суниця, смородина, ожина, аґрус, брусниця, лохина,Хурма, гранат, ревінь, кокос.
Соки та напої по дієті
Зелений чай і трав’яні настої: шипшина, м’ята перцева, імбир, петрушка, листя малини, шавлія, корінь солодки, женьшень,Соки: яблучний, апельсиновий, грейпфрутовий, абрикосовий, сливовий, вишневий, морквяний та інші овочеві крім томатного. Вода з лимонним соком. Яблучний сидр, пиво, червоне та біле вино. Кава, чорний чай і трав’яні настої: березові бруньки, кора дуба, глід, ромашка, звіробій, деревій, лопух, м’ята колосиста, чебрець (чебрець), кульбаба, люцерна, листя суниці, каєнський перець, щавель курча, бузина, алзина, вербена, валеріана, жовтокорінь, гладкий в’яз, котівник котячий, сарсапарель, шандра, ехінацея, збір Донг квай.Томатний сік, їдальні мінеральні та фруктові газовані води, напої з додаванням перегнаного етилового спирту. шоломник.
Спеції, прянощі та приправи
Петрушка, Каррі, імбир, каєнський перець, хрін. Корисних соусів немає.Базилік, кріп, аніс, гвоздика, шафран, лавровий лист, розмарин, оцет, кмин, паприка, шавлія, естрагон, чебрець, каперси, часник, сіль, гірчиця, майонез, соєвий соус, агар-агар, соління та маринади. коріандр, кардамон, м’ята, мускатний горіх, мед, цукор-пісок, шоколад, джем.Перець чорний і білий мелений, запашний, кориця, кукурудзяний крохмаль, ячмінний солод, харчовий желатин, кетчуп.
Мінеральні та харчові добавки
Магній, лакриця, лецитин.

Таким чином, при чергуванні навантажень з релаксаційними практиками (4 рази на тиждень фізичне навантаження у вигляді бігу підтюпцем, аеробіки, велоспорту, тенісу або інших напрямків фітнесу; 3 рази на тиждень – релаксаційні вправи у вигляді плавання, йоги або піших прогулянок правильно підібраному раціоні Ти зміцниш своє здоров’я та продовжиш життя. Пам’ятай: пшениця, гречка – це твої продукти, оскільки вони уповільнюють обмін речовин. Відмовся від них! Зате м’ясо-молочні продукти їж сміливо, крім курячого м’яса. Риба корисна твоїй травній системі, на відміну від морепродуктів – вони просто шкідливі Тобі. Соняшникова та горіхові олії, як і саме насіння та горіхи, шкідливі Тобі. Більшість овочів Тобі корисні, за винятком шкідливих для Тебе томатів – виключи їх зі свого раціону.

Оцініть статтю