Дієта для схуднення, побудована на щоденному підрахунку калорій

Дієта для схуднення, побудована на щоденному підрахунку калорій Схуднення

Існує багато різноманітних дієт для схуднення. Одні з них дають результат швидкий, інші – повільніший. Проте людям, які контролюють якість і кількість їжі, до дієт вдаватися не потрібно, оскільки отримують і корисні речовини в необхідному обсязі, і кількість калорій, потрібних організму, без їх надлишку. Власне сьогодні ми поговоримо про дієту, яка базується на підрахунку калорій, які ми споживаємо.

Плюсом дієти, яка базується на підрахунку калорій, є те, що людині не потрібно відмовлятися від улюбленої їжі, обмежуватися тільки білковими продукти (як у дієті Дюкана), а просто рахувати калорійність. Щоб протягом доби не отримувати більше 1200-1500 кКал. Цей показник в принципі може коливатися в меншу чи більшу сторону, в залежності від особливостей організму, фізичної активності, віку. Визначити остаточно індивідуально норму кКал зможе дієтолог на основі певних аналізів та обстежень. Проте середньо-статистично беруть за приклад жінки для схуднення не більше 1200 кКал на добу, звісно, що менше, теж не варто, щоб не виснажити організм.

Для того, щоб контролювати кількість та калорійність спожитої їжі, потрібно мати вагу, та знати калорійність продуктів. Харчування має бути дробовим, щоб не наїсти за один прийом їжі 800 кКал, а потім сидіти на воді. Потрібно намагатись скласти собі меню на день з приблизно однаковою калорійністю порцій.

Також не забуваємо про підтримання водного балансу: пити протягом дня 2-2,5 л води.

Орієнтовне меню для дієти наступне:

Сніданок: вівсянка воді без масла (200 г – 175 кКал), 1 ст. л. меду (60 кКал), курага (40 г – 80 кКал), родзинки (40 г – 56 кКал) – 376 кКал.

Підполуденок: 200 мл кефіру нежирного (60 кКал), 100 г сиру нежирного (86 кКал), политого 1 ст. л. варення (25 кКал) – 171 кКал

Обід: 100 г яловичини (відвареної або запеченої без приправ) – 254 кКал, салат з овочів 150 г, заправлений 1 ст. л. оливкової олії (помідор, огірок, болгарський перець) – 115 кКал – 369 кКал.

Підвечірок: 200 г супу овочевого – 90 кКал, 1 відварене яйце – 157 кКал. – 247 кКал

Вечеря: 100 г йогурту 1,5 % жирності (50 кКал) 1 невелике яблуко (40 кКал) – 90 кКал.

В цілому денне меню склало 1253 кКал. Воно досить різноманітне, містить білки, жири та вуглеводи. А 5-разове харчування не викликатиме сильного відчуття голоду. Щоб «не зірватися» з дієти, потрібно скласти меню на кілька днів, урізноманітнювати його, тоді дієта буде і смачною, і корисною.

Оцініть статтю