Деяким з нас приготування різних страв приносять справжнє задоволення, для інших це повсякденна необхідна рутина. Ми вважаємо, що стати шеф-кухарем на своїй кухні не так вже й складно. Особливо, якщо ви знаєте ці прості, але корисні прийоми, які ми зібрали для вас.
10 корисних лайфхаків на кухні
1. Додайте молоко та сіль у воду, щоб цвітна капуста залишалася білою
Зазвичай при приготуванні цвітна капуста набуває сірого кольору, що може зіпсувати зовнішній вигляд страви. Щоб цього не трапилося, при варінні додайте у воду трохи молока зі щіпкою солі, і капуста збереже білий колір.
2. Зберігайте яскравий колір варених та тушкованих овочів
Щоб овочі залишалися яскравими та апетитними навіть у смаженому чи тушкованому вигляді, опустіть їх у крижану воду відразу після приготування.
Читайте також: Яка олія найкраще підходить для смаження?
3. Додайте ложечку солі, коли готуєте солодку випічку
0,5 ч. л солі, яку ви додасте до солодкого тіста, зовсім не зашкодить десерту. Навпаки, сіль дрібного помелу допоможе розкрити смак кожного з інгредієнтів та прянощів.
4. Використовуйте заморожений виноград замість льоду, щоб охолодити вино
Щоб лід, що розтанув, не розбавляв смак вина, використовуйте заморожені виноградинки. Вони чудово охолодять напій і не змінять його смаку. Цей спосіб можна використовувати не тільки з вином, але і з іншими напоями, додаючи ягоди та фрукти на ваш смак.
5. Готуйте ідеальний розсипчастий рис
Не так просто зварити розсипчастий рис, який не перетвориться на рідку кашу. Відразу після приготування накрийте каструлю звичайним рушником, який вбере всю зайву вологу. Цей простий трюк допоможе приготувати ідеальний рис.
6. Отримуйте більше соку з лимона чи лайма
Щоб отримати максимум соку з лимона або лайма, покладіть його в мікрохвильову піч на 10–20 секунд при великій потужності. Гострим ножем розріжте його на 6 часточок і вичавите сік, якого буде набагато більше, ніж зазвичай.
7. Готуйте ідеальний торт без рецепта
Тепер не обов’язково мати точний рецепт під рукою, щоб приготувати ідеальний торт. Запам’ятайте просте правило: кількість цукру за вагою має дорівнювати кількості борошна, а кількість яєць — маслу. Використовуйте кухонні ваги, щоб точно виміряти вагу інгредієнтів.
Читайте також: Як заощадити на продуктах?
8. Отримайте ніжне та соковите м’ясо за допомогою яєчного білка та крохмалю
Використовуйте яєчний білок та 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, щоб приготувати ідеальне м’ясо.
9. Підсоліть овочі перед тим, як додавати їх у салат
Перед тим як додати овочі, які містять багато соку, в салат, злегка посипте їх дрібною сіллю і залиште на деякий час, а потім змішуйте з рештою інгредієнтів і перемішуйте їх із заправкою. Сіль допоможе затримати воду всередині овочів та зберегти їх смак.
10. Додайте щіпку солі та кориці до кави перед тим, як варити її
Спробуйте додати дрібку солі та кориці до кави перед тим, як зварити його. Сіль допоможе зробити смак м’якшим, а кориця розкриє аромат і зробить його яскравішим.