Зелена дієта для схуднення

Зелена дієта для схуднення Схуднення

Кожна жінка, що любить себе, хоче виглядати привабливо і красиво. Але з приходом весни, на жаль, не кожна задоволена своїми формами, які трохи заокруглилися за зиму. У такому випадку зелена дієта для схуднення найкращий варіант трохи підкоригувати, що «розпливлося» за зимовий період.

Зелена дієта – це не тільки спосіб, який дозволить легко скинути пару кілограм, а ще очистити свій організм від шлаків і токсинів, що зібралися за зиму. Продукти зеленого кольору містять дуже мало калорій, а от клітковина, яка так потрібна в період дієти, міститься у них у великій кількості.

Ви не тільки скидатимете вагу від малокалорійних продуктів, ви завжди будете достатньо ситі.

Властивості зеленої дієти

Як би банально це не звучало, але з самої назви дієти зрозуміло, що необхідно включити до свого щоденного раціону продукти зеленого кольору (відтінку).

Овочі можна вживати, наприклад, такі: майже всі види капусти, огірки, всі види зелені, перець, спаржу, цукіні, латук, селера, горошок, а також всі листові овочі.

Ягоди та фрукти: помела, груші, авокадо, лайм, яблука, аґрус, ківі, виноград.

То чому саме продукти, які зелені? Відповідь на це питання досить проста. Такі овочі та фрукти містять мінімальну кількість калорій, але при цьому в їх складі багато корисних мінералів, вітамінів і поживних речовин.

Також вважається, що продукти зеленого кольору набувають свого смарагдового відтінку завдяки ферменту хлорофілу, які наділяє їх такою властивістю, як зміцнення імунної системи та нормалізації обміну речовин в організмі – це головні показники за правильної, збалансованої дієти.

Що ж кажуть фахівці?

Головна і досить цінна дієтична властивість таких продуктів – те, що вони пригнічують апетит.

Дослідження, які проводилися психологами, показали, що продукти яскравих тонів та кольорів – жовті, помаранчеві, червоні, а також страви блискучого вигляду – вкриті олією, соусом, желатином, глазур’ю на підсвідомому рівні людини стимулюють звірячий апетит.

У той же час продукти спокійних та неяскравих кольорів, а особливо зеленого – не стимулюють інтенсивних рефлексів, які викликають апетит.

Для того, щоб була більш зрозуміла картина, наприклад, перець, який яскравого, насиченого червоного кольору впливає на ваш мозок так, що вам хочеться його з’їсти негайно, оскільки він апетитний і соковитий. А такий же перчик зеленого кольору для вас не такий вже й апетитний – от і дилема.

Відповідь така, що якщо ви хочете розвантажити, звільнити та очистити організм, слід вибирати продукти зеленого тону, оскільки вони менш привабливі для вашого мозку.

Дієтологи твердять все хором, що продукти для зеленої дієти – це джерело корисних ферментів, вітамінів і мінералів. Адже такі продукти харчування відмінно засвоюються людським організмом, а багато з них містять тартронову кислоту, яка надзвичайно корисна. Тартронова кислота міститься в айві, огірках, яблучках, грушах та капусті.

Головною якістю, якою володіє тартронова кислота, є те, що вона допомагає запобігти перетворенню вуглеводів на жир. В організмі відбувається такий процес як ліпогенез.

Тому, якщо ви регулярно і систематично при зеленій дієті вживатимете продукти, які містять таку речовину, то ви не залишите шансів вашому організму накопичувати непотрібні жири.

Як спланувати меню?

Багато жінок, які хочуть спробувати таку дієту, намагаються фанатично їсти все тільки зелене. Сніданок, обід та вечеря також заміняють, тільки на продукти зеленого тону. Не потрібно таких особливих крайнощів. Організм повинен поступово звикнути до нового раціону, не потрібно створювати йому стрес.

Необхідність у білку та жирах також залишається в силі. Тому потрібно правильно розрахувати свій раціон та дієту. Щоб організм як очищався, так і залишався здоровим.

Розглянемо таблицю зразкового меню зеленої дієти:

Сніданок

08.00 – 09.00

  1. сто грам сиру зернистого 0%;
  2. одна чашка кефіру 0%;
  3. два яблучка;
  4. чашка зеленого чаю.

ДРУГИЙ СНІДАНОК

11.00 – 12. 00

  1. невелика жменя горішків (грецьких, кедрових);
  2. одна ложка столова висівок.

ОБІД

13.00 – 14.00

  1. одна тарілочка легкого супчика (з індички, курочки, риби чи овочів);
  2. тарілочка салату (зі свіжих овочів, додавши оливкову олію чи соєвий соус);
  3. За годину можна з’їсти будь-який фрукт зеленого кольору.

ВЕЧЕРЯ

18.00 – 19.00

  1. один невеликий шматочок м’яска, приготовленого на пару чи грилі;
  2. одна невелика тарілочка салату з ливарних овочів, можна додати грам 50 бринзи та одну чайну ложку оливкової олії.

ПЕРЕКУС ЗА ГОДИН ДО СНУ

  1. один або два яєчні жовтки.

Це лише зразкове меню. Експериментувати та складати раціон, можна самостійно враховуючи усі рекомендації. Також не забувайте випивати на день 1, 5 – 2 літри чистої, негазованої артезіанської води.

Нюанси зеленої дієти

Зелена дієта, як і будь-яка інша має свої маленькі нюанси, наприклад, який ідеальний час для різних овочів та фруктів:

  • Овочі можна їсти весь день до 22.00;
  • Білкові продукти можна їсти і перед сном, але за годину до сну;
  • Крупи, тости, хліб зернового типу найкраще вживати у першій половині дня;
  • Фрукти не можна їсти після 17.00 години.

Зелена дієта, звичайно, не обіцяє швидкого і запаморочливого схуднення, наприклад, 10 кілограм за 7 днів, але підкоригувати, позбавиться кількох зайвих кілограм і покращити настрій – дієта однозначно на це здатна.

Будьте красиві та стрункі. І звичайно, не забувайте про здорове харчування, не потрібно виснажувати організм жорсткими дієтами!

Оцініть статтю