Рибна дієта для схуднення

Рибна дієта для схуднення Схуднення

Для тих, хто мріє впоратися із зайвою вагою і при цьому не нашкодити здоров’ю, а, навпаки, зміцнити його, існує чудовий засіб – рибна дієта для схуднення. Сьогодні вона дуже популярна. За допомогою рибної дієти, дотримуватися якої варто не більше 14 днів, легко можна попрощатися з 3 – 5 зайвими кілограмами, так як риба і морепродукти містять набагато менше жирів, ніж м’ясо.

Зразковий раціон харчування при рибній дієті

  • На сніданок: одне або кілька яєць, нежирний кефір, або йогурт (одна склянка), через 10 – 15 хвилин багатий на вітамін С плід (ківі, цитрусові), зелений чай, але несолодкий.
  • На другий сніданок їжа поділяється на два прийоми, перший – 50гр риби та тепла вода, другий – 200гр риби, легкий овочевий гарнір, фрукт.
  • На обід та на вечерю раціон однаковий: 2 склянки чистої води перед їжею, приблизно 250 г морепродуктів, риби з овочами.
  • На полудень: натуральний йогурт або сир низької жирності.

Рибна експрес-дієта

Розрахована на тиждень. Режим харчування допомагає уникнути почуття голоду, тому ця рибна дієта є досить комфортною.

  • На сніданок рекомендується з’їдати нежирний сир або яйце з несолодким сиром або зеленим чаєм, відваром шипшини, кави з лимоном.
  • Перед обідньою трапезою треба випити обов’язково 2 склянки води, або зеленого чаю, а до обіду добре приготувати рибний суп із зеленню та овочами зі свіжої чи мороженої риби. Серед овочів краще віддавати перевагу помідорам, огіркам, листовому салату, шпинату, кабачкам, солодкому перцю, стручковій квасолі. Вони хороші для приготування салату із заправкою лимонним соком чи йогуртом.
  • На полудень, крім чистої води, нічого вживати не рекомендується.
  • На вечерю можна їсти страви з продуктів, які ми перерахували вище, з напоїв – пити чай, нежирний кефір, або відвар шипшини.

Поради:

Уважно вибирайте рибу, для дієти найкраще підходять хек, камбала, тріска, мінтай, навага, тому що є низькокалорійними. А жирну рибу, горбушу чи форель, треба вводити у свій раціон у невеликих кількостях.

  • Риба та морепродукти чудово поєднуються з овочами, наприклад, з огірками, буряком, морквою, перцем, капустою різних сортів, а також із зеленню. Виняток тут становлять лише картопля, баклажани, редька та помідори.
  • Переважні способи приготування будь-якої риби – варіння, можна також готувати рибу тушковану та запечену. Замість солі добре використовувати лимонний сік, різноманітні спеції.
  • Можна іноді балувати себе сухим червоним вином, не більше 100мл на день.
Оцініть статтю