Французька дієта

Французька дієта Схуднення

Згадайте образ будь-якої французької жінки. Це худенька, тонка, доглянута красуня, дивлячись на яку складається враження, що все своє свідоме життя вона провела на дієтах. Але така думка оманлива. Кожна француженка може дозволити собі з’їсти і жирну, і солодку їжу. Просто їх секрет у кількості споживаних продуктів. Та й активність жителів Франції досить велика, що також допомагає зберігати свої чарівні форми.

Французька дієта була створена не французами, як це може здатися з назви. Просто її раціон дуже нагадує спосіб харчування французької нації. Вона має тривати лише два тижні. Причому продукти мають бути низькокалорійними, а запропоноване меню міняти не можна. Основними продуктами дієти вважаються м’ясо риби та тварин з малим відсотком жирності, продукти рослинного походження та житній хліб у підсушеному вигляді. Забороняються такі продукти:

  • хлібобулочні вироби із пшеничного борошна, печиво, торти, цукерки, тістечка;
  • цукор та інші прості вуглеводи;
  • соки із фруктів із цукром або надто солодкі на смак;
  • морська та кухонна сіль, а також різні мариновані та солоні консервації;
  • алкогольні напої та напої з газами.

Правильно дотримуючись дієти, ви зможете позбутися від трьох до восьми кілограмів за весь період дієти.

Французька дієта: двотижневе меню

1-а доба: ранок – міцна несолодка кава; день – пара варених яєць, один томат та листовий салат; вечір – нежирне м’ясо у вареному вигляді (100 г) та листовий салат.

2-а доба: ранок – несолодка чорна кава та один тост; день – м’ясо теляче у вареному вигляді (100 г); вечір – 100 г вареної ковбаси та салатне листя.

3-а доба: ранок – несолодка чорна кава та один тост; день – морквина у печеному чи обсмаженому вигляді, один томат та мандарин; вечір – пара варених яєць, 100 г вареної ковбаси та листовий салат.

4-а доба: ранок – несолодка чорна кава та один тост; день – морквина у печеному чи обсмаженому вигляді з олією, 100 г сиру твердих сортів та одне варене яйце; вечір – кефір з низьким відсотком жирності та фрукти на свій смак.

5-та доба: ранок – салат з однієї моркви та лимонного соку; день – риба у вареному вигляді (100 г) та один томат; вечір – 100 г яловичини у вареному вигляді.

6-та доба: ранок – міцна несолодка кава; день – грудинка курки варена (100 г), листовий салат; вечір – 100 г вареної телятини.

7 доба: ранок – чашка несолодкого зеленого чаю з лимоном; день – 100 г вареної телятини, на вибір – апельсин чи грейпфрут; вечір – 100 г вареної ковбаси.

8-а доба: ранок – міцна несолодка кава; день – пара варених яєць, один томат та листовий салат; вечір – яловичина у вареному вигляді (100 г) та листовий салат.

9-та доба: ранок – міцна несолодка кава та скибочка хліба із зерна; день – м’ясо яловиче у вареному вигляді (100 г); вечір – 100 г вареної ковбаси та салатне листя.

10-та доба: ранок – міцна несолодка кава та скибочка хліба із зерна; день – пропарена чи варена цвітна капуста, томат та апельсин великого розміру; вечір – пара варених яєць, нежирна шинка (100 г) та салатне листя.

11-а доба: ранок – міцна несолодка кава з тостом із житнього хліба; день – 100 г сиру твердих сортів, морквина в тертому вигляді та варене яйце; вечір – склянка кефіру та фрукт на вибір.

12-а доба: ранок – морква з яблуком та соком лимона у вигляді салату; день – 100 г м’яса риби на грилі та один томат; вечір – яловичина у вареному вигляді (100 г).

13-та доба: ранок – міцна кава без цукру; день – варене біле м’ясо курки та салатне листя; вечір – яловичина у вареному вигляді.

14-та доба: ранок – міцна кава без цукру; день – парова риба, один томат чи листовий салат; вечір – нежирна шинка (100 г).

Оцініть статтю