Як вибрати стигле солодке манго та почистити його?

як вибрати манго Корисні поради

Екзотичні фрукти часто привозять з далеких країн ще неспілими, щоб вони в дорозі не гнили, не побились, не перестигли. Тому їх потрібно вміти вибирати, це ж не яблуко, яке ми знаємо як воно виглядає соковите і стигле.

Екзотичних фрукти містять багато вітамінів та корисних речовин, але також часто здатні викликати алергію, не завжди наша травна система сприймає їх.  Манго – один з фруктів, які не вирощують в наших кліматичних умовах,  але воно є корисним, смачним, легко засвоюється організмом і його люблять дорослі та діти, проте часто викликає алергічні реакції у вигляді висипань у людей. У манго містяться вітаміни: А, В, С, D, Е, каротин, танін, амінокислоти. Вітаміни та мікроелементи, які містяться в манго покращують роботу нервової системи, пам’ять, зір, допомагають боротися із закрепами.

Калорійність манго приблизно така: в 100 грамах міститься  67 ккал. У складі продукту також в незначних кількостях містяться білки і жири. При цьому вуглеводів досить багато – в 100 грамах – 12 грам вуглеводів. Тому тим, хто сидить на низьковуглеводних дієтах, цого фрукта багато їсти небажано.

Як правильно вибрати стигле манго?

На сьогоднішній день в світі існує дуже багато різних сортів манго. У супермаркетах можна знайти як великі плоди вагою близько півкілограма, так і дуже маленькі міні-плоди. Шкірка їх може мати і жовтий, і помаранчевий, і червоний, і зелений колір. За кольором насправді складно визначити, чи дозрів фрукт.

Як же вибирати фрукт манго? При виборі плода слід орієнтуватися на запах. Керуйтеся загальним правилом – чим ароматніший фрукт, тим він пристигліший. Зрілі плоди мають характерний солодкуватий запах. Також стиглі фрукти повинні бути м’якими, але досить пружними. На плодах не має бути ніяких вм’ятин, темний плям і крапочок на шкірці, оскільки вони є ознаками зіпсованого фрукта.

Як зручно чистити та їсти манго?

Багато людей цікавляться питанням, як правильно їсти манго? – В першу чергу, перед вживанням фрукта, його необхідно очистити. Для початку слід добре промити плоди, оскільки шкірці накопичується безліч бактерій. Після цього фрукт слід витерти паперовим рушником. Оскільки найчастіше в наших магазинах продаються подовгасті плоди середніх розмірів, їх найзручніше чистити, поставивши на тарілку, щоб не забруднитися липким соком манго. Далі слід з кожного боку зрізати ножем шкірку, притримуючи фрукт за верхівку. Найзручніше нарізати плоди кубиками або скибочками, і можна подавати до столу.

Дані фрукти стиглі і солодкі, вони можуть виступити в ролі десерту. Їсти їх найзручніше маленькими шматочками, за допомогою вилки, щоб не забруднитися липким і солодким жовтим соком. Очищений плід манго можна також подрібнити за допомогою блендера, і приготувати фруктове пюре, для добавок до морозива або бісквіту.

У латиноамериканських і азіатських країнах манго додають до багатьох соусів, використовують як гарнір до м’ясних або рибних страв, або як доповнення до рису. Очищені плоди часто додають в салати з морепродуктами. Часто манго використовується в створенні алкогольних коктейлів, джему або як начинка для різноманітної випічки.

Оцініть статтю