Як відчистити від жирного нагару сковорідку?

Як відчистити від жирного нагару сковорідку? Корисні поради

Красиві нові сковорідки уже через рік активного користування ними, втрачають свій вигляд: із зовнішньої та внутрішньої сторони появляється чорний жирний наліт, який неможливо відмити. Залишається у господинь три варіанти: викинути сковорідку з накипом і купити нову; продовжувати користуватись сковорідкою такою, як є; або спробувати позбутись пригорілого жиру за допомогою наступних методів у домашніх умовах.

Є різні види сковорідок і з різним покриттям. Не всі можна мити дротяною щіточкою, оскільки сковорідка потім стане непридатною до користування. Найоптимальнішим способом очистити від нагару сковороду з антипригарним або тефлоновим покриттям є її кип’ятіння в розчині миючого засобу для посуду з додаванням кальцинованої солі – очищати нагар металевою мочалкою з таких поверхонь категорично протипоказано. Тому після кожного використання сковороди, що має антипригарне покриття, так важливо ретельно відмивати його від жиру, щоб він не міг пригоріти при подальшому використанні посуду.

Старий нагар можна зішкребти зі сковороди, якщо її просто нагріти над відкритим полум’ям і після того зшкрябувати металевою щіткою бруд.

Читайте також: Що робити, щоб підошва на взутті не ковзала в ожеледь

Ще одним зі способів, який допомагає позбутись незначного нагару на сковороді, покриття якої не рекомендують обробляти металевою мочалкою, є її кип’ятіння у кока-колі.

Досить давній нагар на сковороді видаляють кип’ятінням посуду – в розчині 1 уп. соди (кальцинованої, можна харчової) і 100 г клею ПВА. у 5 л. води. Кип’ятити потрібно орієнтовно 30 хв. після чого нагар розм’якшується і його можна відшкребти шпателем або губкою.

Одним з найбільш популярних методів видалення чорного накипу від жиру зі сковорідок є кип’ятіння її у розчині лимонної кислоти.

Непоганий результат виходить і у випадку, коли для видалення нагару сковороду кип’ятять в розчині господарського мила і соди. На літр води – 0,5 пачки соди і труть половину господарського мила. Кип’ятити потрібно близько 1,5-2 год., після чого нагар розм’якшується і піддається очищенню.

А щоб уникнути утворенню темного накипу жиру на зовнішній та внутрішній стороні сковорідки, після смаження на ній чого-небуть, відразу потрібно мити у гарячій воді і повністю витерти рушничком насухо.

Оцініть статтю