Вироби ручної роботи, так звані handmade, уже давно мають популярність. По-перше, процес виготовлення певного предмета (в’язання, вишивання, гончарство, виготовлення шоколаду, мила тощо) захоплює людей і стає хобі, або власною справою, по-друге, роблячи щось самостійно, ми стаємо впевнені у якості виробів.
Особливо ретельно ми ставимося до вибору особистих засобів гігієни: шампуню, мила, масок, скрабів для тіла. Хочеться, щоб вони не містили у своєму складі хімічних речовин, максимально живили та зволожували нашу шкіру. Натуральне мило з кавою самостійно виготовлене – свого роду і скраб для тіла, і джерело корисних речовин. Мила можна виготовити індивідуально під свій тип шкіри, підібрати найкраще: це може бути кокосове молоко, мед, різни види олійок, сік алое, і т. д.
Приготувати його може кожен в домашніх умовах.
З основних інгредієнтів, які потрібно придбати для мила ручної роботи – це готова мильна основа (рекомендують всі англійського виробника), яка являє собою суміш гліцерину, лугу, рослинних жирів, візьмемо 100 г; олійка (какао, оливкова, можна й інші додати) в кількості – по ½ чайної ложки; ефірна олія зеленої кави (1% в загальній вазі мила), 1 ч. л мелених кавових зерен. Також потрібно підготувати каструлю, в якій будемо змішувати інгредієнти для мила та більшу каструлю з водою, і звісно формочки для надання милу певної форми.
Мило з какао-маслом, меленою кавою, ефірною олійкою живить шкіру, робить її пружною, м’якою, ніжною, мають регенеративні за загоюючи властивості.
Процес приготування мила з кавою в домашніх умовах
- Ставимо каструлю з водою на плиту і доводимо до кипіння.
- Мильну основу потрібна натерти ножем в меншу каструлю і розтопити на водяній бані, але стежити, щоб вона не закипіла, а то втратить свій склад та структуру.
- Коли мильна основа стане рідкою, змішуємо її з іншими компонентами: кавою, ефірними та жирними олійками.
- Перемішавши рідке мило, можемо розливати у формочки та залишити у прохолодному місці для застигання.
Користуватися ароматним милом-скрабом з кавою можна через три дні після приготування.