Як зберігати свіжі гриби?

Як зберігати свіжі гриби? Корисні поради

Гриби можна використовувати для поліпшення смаку і збагачення поживними речовинами до будь-якої їжі. Це такий продукт, який потрібно мати вдома завжди, бо важко передбачити, коли буде потрібна жменька або ціла упаковка цінного продукту. Солоні і мариновані грибочки мають більш тривалий термін зберігання, ніж свіжі, але вони гарні для конкретних рецептів. Зберігання свіжих грибів в холодильнику є складним завданням, для цього буде потрібна якісна паперова упаковка і рушники. Але навіть у цьому випадку більшість грибів всього за кілька днів псуються і втрачають свої корисні властивості. Якщо на грибах утворюється слизовий наліт, то вони вже не придатні до використання.

Свіжі гриби постачають поживні речовини, що необхідні для людського організму, такі як фосфор і селен, калій, магній і, звичайно, різні антиоксиданти. Свіжі грибочки повинні бути одним з основних продуктів будь-якої здорової дієти. Вони характеризуються низьким вмістом натрію, але високим вмістом клітковини. Гриби не містять холестерину і жиру, але в них є вітаміни, які допомагають боротися з інфекціями. Медична практика на Сході вже показала, що гриб має величезний потенціал для оздоровлення людського організму.

Часто гриби продаються в продуктових магазинах в пластиковій упаковці. Залишати гриби в ній не можна, оскільки це вірний шлях до погіршення смакових властивостей або навіть псування продукту. Вистачить двох-трьох днів, щоб перетворити якісний продукт в зіпсований. Тому їх слід відразу ж перекласти в паперовий пакет. Гриби не повинні залишатися на столі або в шафі, їх потрібно зберігати в холодному місці при низькій (наскільки дозволяє холодильник) температурі: кімнатна температура значно скорочує термін їх придатності.

Гриби, які продаються в пластиковій упаковці, зберігаються не довше чотирьох днів, навіть в холодному місці. Така обгортка стає все більш популярною у продавців. Щоб зберегти свіжі гриби в холодильнику їх потрібно негайно видалити з упаковки і ізолювати один від одного за допомогою паперового рушника. Для цього не потрібно обертати кожен грибок повністю, просто потрібно виключити їх торкання один до одного. Такі заходи дозволяють більшості грибів залишатися свіжими від тижня до дев’яти днів. Збереження цінного джерела поживних речовин свіжим в холодильнику дозволяє мати відмінний інгредієнт для багатьох кулінарних страв: салатів, супів, підлив і так далі.

Оцініть статтю